Ny poäng till KHK…

Torsdagens bortamatch mot HV71 slutade med en 2-3 förlust i sudden för Karlskronas del.

Detta var en jämn fight med många ansikten. I den första perioden var HV71 det lite vassare laget när det var spel i fem mot fem. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 precis när Karlskrona blivit fulltaliga och tiden visade då 6.14. Därefter fick KHK chansen tre gånger om i powerplay utan att få in pucken. Man skapade dock flera fina chanser.

Om HV71 var aningen vassare i första perioden var rollerna ombytta i andra akten. Karlskrona var då det bättre laget. Efter 5.01 kom också kvitteringen. Joel Kellman hittade Jimmy Andersson som inte gjorde något misstag. Några mer mål föll inte.

Öppet och upplagt för dramatik i den tredje perioden. HV71 tog hand om taktpinnen när man i fem mot tre spel gjorde 2-1 med 5.26 spelat. KHK startade sedan en febril jakt på kvittering. Till slut skulle det förlösande målet komma. Med bara 1.11 kvar hittar Jesper Olofsson rätt. Mycket rättvist!

I ”sudden” åker KHK på en mycket billig utvisning. HV71 går då all in och trycker på i spel fyra mot tre. Man får också en straff. En storspelande Linus Fernström räddar denna. Hemmalaget fortsatte trumma på och med bara sjutton sekunder kvar i boxplay sitter 3-2 pucken. Surt sa räven!

Karlskrona tar poäng i tredje raka bortamatchen och det märks verkligen att laget är på gång. Det finns mycket positivt att ta med sig.