Nu behövs hjälp och ny match…

Karlskrona HK fick återigen tömma nederlagets bittra kalk när Malmö igår gästade ABB arena. Siffrorna skrevs till 0-3.

 

Jag tänker inte analysera sönder matchen. Nöjer mig med att konstatera följande: Det här laget har inget självförtroende överhuvudtaget. Jag lider så enormt med grabbarna i laget. De vill absolut inte leverera vad de gör nu. Ingen av dem mår mentalt bra. Se på deras tomma och uppgivna blickar. Allt så typiskt när självförtroende helt saknas.

 
Undertecknad har läst mycket psykologi och även en hel del idrottspsykologi. Att det här laget behöver expertishjälp utifrån råder det inget tvivel om. Jag hoppas verkligen att klubben lägger mycket tid och kraft att hitta rätt person som kan bistå laget med denna hjälp.
Med små medel kan man förändra saker enormt. Den mentala kraften är så stark.

 

Jag tänkte dra några exempel. Annika Sörenstam hade ett tag problem med sin putt. Hon fick då rådet att inte röra klubborna på två veckor. Istället skulle hon tre ggr om dagen (morgon, mitt på dagen och innan hon somnade.) luta sig tillbaka i tjugo minuter, blunda och se sig själv göra de perfekta puttarna från möjliga och omöjliga lägen. Vad tror ni hände efter fjorton dagar när hon kom ut på banan igen? Sörenstam puttade bättre än någonsin!
En säsong när Djurgårdens IF hade det mycket tungt kallade man in en idrottspsykolog. Han nöjde sig med att bara observera laget till att börja med. Han följde med på en bortamatch. Precis innan bussen stannade spelades en speciell rocklåt. Killarna klev av och bytte om. Man vann matchen och tog viktiga poäng. Idrottspsykologen byggde upp allt kring den låten. Att man taggade upp till densamma och blev oövervinnliga. Den låten spelades i omklädningsrummet inför varje match, innan spelarna beträdde isen. Hur säsongen slutade? Det blev SM-Guld!
Ett litet TV-Pucks distrikt tog hjälp av en idrottspsykolog redan ett år innan nästa upplaga. Killarna som var tilltänkta för laget fick varsin löpsedel där det stod: Gjorde det omöjliga och vann TV-Pucken! Detta löp skulle sitta så att killarna såg det när de vaknade och innan de somnade. Varje dag… Hur det gick? Man vann inte TV-Pucken men blev mycket överraskande trea.

 
Jag skulle kunna fortsätta rabbla liknande historier, men nöjer mig där. Nu hoppas jag att KHK får samma hjälp.
Då får vi se ögon med passion och glöd. Ögon som lyser av självförtroende!

 

Ny match mot Örebro imorgon. Det är nu Vi supportrar behöver stötta mer än någon gång innan.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren

One Response to "Nu behövs hjälp och ny match…"
  1. HV71 (tror jag) var, inledningsvis en säsong, odugliga på hemmaplan men bra på bortaplan. Därför satte sig hela laget på bussen och åkte ett par timmar innan hemmamatcherna. Kommer inte ihåg om det hjälpte. :-)