Vilken bragd och nu är KHK på rätt spår igen…

Karlskrona HK mötte Linköping i lejonets egen kula under lördagskvällen. Grabbarna i laget visade med besked att insatsen senast mot Örebro inte var någon tillfällighet. Det slutade med en 3-4 seger för KHK efter stor dramatik.

Man slets verkligen mellan hopp och förtvivlan under matchens gång. Karlskrona var det bättre laget i första perioden, men låg ändå under med 2-0. Idrotten är inte alltid logisk.

Inte blev det ljusare för KHK när hemmalaget tidigt i andra perioden gjorde 3-0. Då trodde nog de flesta att det var rullgardin ner. Karlskrona hade dock inga sådana tankar. Kort senare reducerar Cruseman till 3-1. Laget fylldes då av än mer energi. Man bytte då också målvakt. Fernström in och Galbraith ut. KHK var på jakt. Mattias Granlund kunde via en styrning göra 3-2. ”Granis” som alltid är fylld av power blev en levande duracellkanin. Han grejade helt på egen hand 3-3. Den grabben kan visa glädje – Underbart!

Den tredje perioden blev mållös. Det saknades dock inte chanser. Bland annat svarade Linus för en räddning som höll högsta VM klass.

I ”sudden” kändes KHK lite starkare. Ett avgörande skulle också komma. Med 1.18 kvar serverar Rohdin en smörpass till Emil Larsson. Han tackar genom att smacka in 3-4 och segern till staun. Mycket välförtjänt!

Hela laget gör en fantastisk prestation, men jag måste ändå lyfta fram Granlund som gjorde två mål och svarade för ett stort spel, Linus Fernström som spikade igen kassen och Alexander Bergström. Hans återkomst kan inte med ord beskrivas. Berget är så viktig för detta laget.

Karlskrona har med insatsen mot Örebro och prestationen igår visat att KHK-tåget nu är på rätt spår igen. Vem vill missa denna underbara resa? Se till att skaffa biljett i god tid innan nästa hemmamatch. Nu fyller vi arenan och fortsätter att gemensamt styra mot nya triumfer.