Vad skönt det är att vinna! – Utslag på Richterskalan…

På lördagskvällen slog KHK tilbaka Modo och publiken i ABB Arena fick jubla ett segervrål som sent ska glömmas. Med en sekund kvar av ”sudden” hittade Jimmy Andersson nätet. I samma tiondel som 3-2 pucken satt exploderade arenan och vet i tusan om segervrålet inte också gav utslag på Richterskalan. Magiskt!

Redan från första nedsläpp visade Karlskrona att man skulle bli svårslagna denna afton. Efter 13.46 skulle utdelning äntligen komma. John Henrion hittade då rätt bakom Jonatan Bjurholm i Modo kassen. Det resultatet stod sig perioden ut, även att det var bud på mer.

Många var oroliga för den andra akten, då KHK brukar underprestera där. Denna kväll var en klar uppryckning på denna punkten. Enda gången det blev virrigt var några minuter efter att Modo kvitterat till 1-1 i mitten av perioden. Därefter samlade sig Karlskrona och när man fick powerplay efter 14.37 fick vi bevittna en härlig upprullning där Mattias Guter var sist på pucken. Det tog bara fjorton sekunder och detta var utan tvekan ett av de snyggaste målen som gjorts i arenan. Redan en klassiker!

Den tredje perioden skulle bli en nagelbitare. Efter passivitet kunde Modo redan efter 5.07 göra 2-2. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra matchen, men KHK hade de vassare chanserna. Ingen hittade rätt och förlängning väntade…

Karlskrona skapade flera heta chanser i ”sudden” utan att få dit pucken. Alla inriktade sig på straffar när Jimmy Andersson hittade maskorna med en sekund kvar. Jag tror minsann att arenan skakar av segervrålet även idag.

Om rättvisan skulle varit total hade Karlskrona vunnit denna matchen under ordinarie tid. Man var det klart bättre laget.

Jag avslutar detta inlägg med följande konstaterande: Tusan vad skönt det är att vinna!