Knapp förlust och vilken väg väljer KHK?…

Karlskrona HK spelade på torsdagen bortamatch mot Luleå. När Hesa Fredrik ljöd visades siffrorna 2-1 till hemmalaget.

KHK började matchen mycket piggt. Man spelade säkert bakåt och stack på spelvändning när tillfälle gavs. Ett överstiget misstag räckte emellertid för att Toni Rajala skulle få ett friläge och överlista Linus Fernström. 1-0 skulle stå sig perioden ut.

Den andra akten påminde i mångt och mycket om första perioden. KHK hade flera chanser till att sätta på pucken i nät utan att lyckas. Istället var det ett nytt misstag som gav Luleå ett nytt friläge. Johan Harju satte 2-0 mycket säkert bakom Fernström i målet.

Karlskrona försökte och försökte i den tredje perioden, men det såg ut som om hemmalaget hade stängt matchen. Då fixar Mattias Guter en straff med 10.11 spelat. Den förvaltar han själv på bästa sätt. 2-1 och KHK var björnen i hälarna. Det gyllene tillfället kom med 5.56 kvar att spela, då man fick chansen i powerplay. Det var nära kvittering flera gånger.

Nu slutade det med en mycket hedersam 2-1 förlust.

Detta får mig att komma in på en annan fundering.

När tränarna och killarna i laget givit upp att klara sig kvar utan kval, hur ska KHK då spela i resterande matcher?          Ska man lira som nu. Alltså först och främst säkra upp bakåt och sticka när chanserna ges? Eller ska Karlskrona börja spela som man gjorde i Hockeyallsvenskan förra säsongen? En fartfylld offensiv hockey där vi sköljde över motståndet.

Om man väljer att spela som nu, kan man då plötsligt hitta flytet i en fartfylld offensiv hockey i kvalet?

Skulle lagledningen bestämma att börja spela som förra säsongen redan nu, ja då är det risk för att siffrorna rinner iväg i några matcher. Som vi lärt oss straffas man hårt i SHL när det tappas folk bakåt.

Personligen så väljer jag alternativ två alla dagar i veckan. Med en offensiv och fartfylld hockey är jag säker på att KHK klarar kvalet galant och spelar i SHL 16/17. Jag är inte lika säker om vi väljer alternativ ett.