KHK tog ny triumf – Returmöte ikväll – Uppsnack med Hånberg och nya ”Kluringar”

På fredagskvällen tog Karlskrona HK ännu en triumf när Örebro besegrades på bortaplan. Det var dessutom en mycket rättvis triumf. KHK var det bättre laget i samtliga perioder.

I den första akten pendlade spelet fram och tillbaka. Karlskrona hade dock de vassaste chanserna, men inga mål föll.

Den andra perioden var bara 39 sekunder gammal när Alexander Bergström hittade Filip Cruseman som snyggt styrde in 0-1. När hemmalaget drabbades av en utvisning efter 4.24 jagade Karlskrona 0-2. Trots fina chanser kunde man inte sätta pricken över i:et. När utvisade Greg Squires kom tillbaka på isen fick han pucken på högerkanten. Gick på avslut och hastigt, men mindre lustigt med Karlskronaögon var det istället 1-1 på tavlan. I sanningens namn ska det sägas att det var ”Honkens” enda misstag. Resten av matchen var han tät som kinesiska muren. Karlskrona hängde inte med några huvud. Istället kom 1-2 bara 2.22 senare. Joachim Rohdin skjuter och Jesper Olofsson tar returen som han iskallt förvaltar. Det blir sedan dramatik med en sekund kvar. Frågan är om KHK hade 1-3 pucken över linjen eller om det fattades någon millimeter. Nu underkände domaren målet, men isåfall skulle Örebro fått utvisning eller Karlskrona fått straffslag,  då pucken låg lös när man medvetet flyttade målburen. Skandal!

Hemmalaget inledde tredje perioden desperat i jakten på kvittering. KHK spelarna spelade med stort hjärta och gjorde stora uppoffringar på isen. Längst bak stod ”Honken” som lugnet själv. Stormen reddes ut och det blev istället mer och mer Karlskrona. Efter 14.34 kommer 1-3. Alexander Bergström kommer helt ren och svarar för ett klockrent avslut. När sedan Örebro tar ut målvakten i sin jakt, ja då gör Rohdin 1-4 i tom kasse. Så skönt och så rättvist!

Redan ikväll är det returmöte i ABB Arena. KHK jagar då fjärde raka hemmasegern mot ett revanschsugen Örebro. Räkna med mycket folk och en härlig stämning.

Klockan 17.45 startar uppsnacket i nya puben. Gäst hos KHKaren är Pelle Hånberg. Självklart väntar också nya ”Kluringar” där det kan vinnas sitt och ståplatsbiljetter. Välkomna!

Kan Du inte vara på plats i arenan så går det att följa matchen gratis via VoiceTweet i KHK appen.