När man fått lite perspektiv på tisdagens hemmaförlust i sudden mot Djurgården är det en del saker som man kan slå fast.

1. Trots förlusten gör Karlskrona en klart bra prestation.

2. När KHK gör fem mål framåt. ska man normalt vinna matchen.

3. Karlskrona visar enorm moral som vänder 1-3 underläge till 4-3 ledning.

4. Filip Cruseman går på vatten. Två nya magiska baljor och ett enormt slit över hela banan. Killen som i höstas blev utlånad… Snacka om att knyta näven i byxan!

5. Joachim Rohdin har fått islossning och ”målade” för tredje matchen i följd.

6. Mattias Guter får alla målvakter i SHL att darra av skräck när KHK får straffslag. Han hittar alltid femte hålet.

7. Karlskronas segersvit bröts igår, men laget tog poäng igen.

8. KHK hade motflyt med två olyckliga självmål.

9. Hur hade matchen slutat om brandlarmet inte gått? Visst känns det som att Djurgården gynnades av en extra periodpaus.

10. När Karlskrona leder med 5-4 i slutet av matchen och en KHK spelare får sig en ful bentackling, då reagerar ingen av de två domarna. Var de så fega eller hade bägge två en vit käpp?

Nu glömmer vi denna sudden 5-6 förlust och laddar för torsdagens bortamatch mot Brynäs.

Karlskrona besegrade nyligen Gävlelaget i ABB Arena utan att spela bra. Den dagen krigade laget sig till segern. Den här gången kommer det inte räcka att bara kriga. Vi behöver spela bra också. Det tror jag också laget kommer göra. KHK har verkligen växt in i SHL kostymen och jag tror chansen till seger är god.

Du som ej kan se matchen kan följa den via VoiceTweet i KHK appen. Start 18.55. Välkomna!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "Med lite perspektiv, Cruseman går på vatten och ny match på torsdag"
  1. Gillar punkt 2 och 8. Men tycker också att det känns som vi backar hem efter brandlarmet och det är sällan det lönar sig i 14 minuter.