KHK och Black Bugs kom, sågs och segrade – Många vinnare på Hovet!

Sällan eller aldrig har undertecknad varit så nervös inför en match som mot AIK igår. Det hade jag aldrig behövt vara. Jumbotronen visade 0-2 när Hesa Fredrik ljöd och det var siffror i underkant. Allt kan sammanfattas så här:
Det fanns många vinnare på Hovet när krutröken lagt sig. KHK som kom, sågs och segrade på isen. Likadant gjorde Black Bugs på läktaren. De tredje vinnarna är Karlskrona kommun och länet Blekinge, som nu bara en match från att fortfarande ha ett lag i SHL.

Inför gårdagens drabbning skrev jag att all press nu låg på AIK och att grabbarna i KHK bara skulle gå ut och lira med glädje och full fart under skridskorna. Det var något vi också fick se. Underbart!
Karlskrona tog tag i taktpinnen direkt. När 0-1 till slut kom genom Jimmy Andersson, hade det målet legat i luften mycket länge. KHK fortsatte att trumma på i andra perioden och när Alexander Viklund pricksköt 0-2, kändes det som ett brev på posten. Man visste att det skulle komma, men inte när… ;)
I den tredje perioden bevakade Karlskrona bara sin ledning och man behövde aldrig vara orolig.

År 1989 revs Berlinmuren. Nu är den återuppbyggd i Karlskrona och stavas Johan ”Honken” Holmqvist. Han är så tät längst bak och släpper inte något förbi sig. Honken utstrålar dessutom ett fantastiskt lugn. Nu var han till och med nära att sätta 0-3 pucken i tom kasse. Vilken kille!

Hela laget ska förstås ha beröm och ett fång av rosor. Det ska killarna och tjejerna i Black Bugs också föräras. Ni äger alltid på läktaren!

Påskdagen kommer gå i hockeyns tecken. Då kan KHK säkra SHL platsen säsongen 16/17 hemma i ABB Arena. Räkna med fullsatt och en magisk kväll.

Njut av påsken idag, så syns vi i arenan redan imorgon.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

One Response to "KHK och Black Bugs kom, sågs och segrade – Många vinnare på Hovet!"