Inte alls bra och spännande i nästa vecka…

KHK klarade sig kvar i SHL och det var förstås mycket viktigt för Blekinge. Det är tyvärr enda ljusglimtar för länet på hockeyfronten. Det är oroande och inte alls bra.

Mörrum GoIS hade problem att hålla sig kvar i division 1 redan förra säsongen och denna så åkte man ner i division 2. Visst underpresterade många av spelarna ute på isen, men det är inte bara de som ska bära hundhuvudet. Det känns som att man värvat spelare utan att tänka vem som ska ha vilken roll. Att ta fram en högkvalificerad tränare som utvecklar laget varje dag under flera år har man inte prioriterat. Istället har man valt någon halvdan lösning som fått lämna under brinnande säsong. Man har också glömt bort att ha en dialog och vara lyhörda mot de som betyder mest. Jag talar då förstås om supportrarna. Detta tillsammans har gett svaga publiksiffror på många matcher. Föreningen har haft en negativ trend under en längre period. Jag lider verkligen med alla genuina Mörrumssupportrar. Nu får klubben börja om i division 2. Jag hoppas att man nu gör om och gör rätt på alla plan. Få in en ledartrojka med kompetens som kan föra laget framåt under flera år. Se till att ha en dialog med supportrarna och lyssna av med dem. De ihop med företagen bygger framtiden. Ljusglimten är att J20 tog sig till Elit. Snyggt jobbat! Blekinge behöver Mörrum i minst division 1. Lycka till!

KRIF Hockey är kvar i division 1 än så länge. Man brottas dock med stora ekonomiska bekymmer. Föreningen har under flera år satsat mot Hockeyallsvenskan utan att nå dit. Flera nyförvärv har inte levererat vad man väntat sig. Det har blivit en dyr nota i slutändan. Nu hänger föreningens överlevnad på att medlemmarna räddar klubben ekonomiskt. Om de ställer upp på detta vill jag se ett KRIF som tar några hundår och bygger på sikt. Satsa dessutom mer på U-lagen framöver. Blekinge behöver även KRIF i minst division 1. Lycka till!

Olofström var med i kapprustningen mot Hockeyallsvenskan. Den bistra verkligheten kom ifatt föreningen och som skadeskjuten förening fick man gångna säsongen börja om i division 2. Olofström svarade för ett mycket positivt kval mot division 1, där man var ytterst nära att gå hela vägen. Starkt gjort! Jag hoppas att denna framgång trots allt blåste in massa ny energi i klubben. Blekinge behöver även Olofström i minst division 1. Lycka till!

Sölvesborg gjorde en bra säsong i division 3. Tyvärr så föll man igen på målsnöret och nådde inte till tvåan. Det blåser positiva vindar i föreningen och staden. Jag sticker redan nu ut hakan och säger att SIK tar steget upp i tvåan kommande säsong. Blekinge behöver Er minst på den nivån! Lycka till!

Alla KHK supportrar kommer gå mot en mycket spännande vecka törs jag utlova. Det kommer bli många glada miner. Mer om detta i kommande vecka…

Ha det gott och var rädda om Er!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren