Tre Kronor utslagna och fyra miljoner back…

Tre Kronor är utslagna ur Hockey-VM 2016. Detta står klart efter torsdagens förnedrande kvartsfinalförlust med 0-6 mot Kanada. De svenska grabbarna har aldrig imponerat i denna turneringen och var verkligen nederlagstippat inför kvartsfinalen. Det blev heller aldrig någon spänning. Kanada var helt enkelt ett par nummer för stora.

Tre Kronor fick otroligt många återbud från NHL proffsen och det är förstås en stor del av anledningen till den bleka VM insatsen. Men det är inte hela sanningen. Den där rätta glöden i ögonen har vare sig funnits hos grabbarna på isen eller ledarna i båset. Det har många gånger sett uppgivet ut och det är inte acceptabelt. Jag vill aldrig uppleva det igen! När man tar på sig den gulblåa tröjan ska man vilja käka puck i varje byte och spela för sitt land med stolthet. Så har inte varit fallet!

Idag fick vi också veta att KHK går fyra miljoner back. Det har varit kostnader i samband med ombyggnaden. Men det har också brustit på intäktsidan. Publiktillströmningen har inte varit den man räknade med. Försäljning har också gått sämre än väntat. När det sedan inte kommit in samma summa sponsorpengar som förväntat, ja då går man back med dessa siffrorna. I och med att KHK bildade aktiebolag är det ingen ko på isen. Fast man måste förstås låta varningsklockorna ljuda. Nu gäller det att få publiken till utbyggda arenan, öka försäljning och sponsorintäkter. Tillsammans skicka Vi förstås visa ett helt annat resultat nästa år.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren