KHK tog säsongens första seger – Cruseman gjorde första baljan

På torsdagskvällen spelade Karlskrona HK säsongens andra träningsmatch. Då kom också den första triumfer när Oskarshamn besegrades med 0-2.

När man får däng i träningsmatcher ska man vara försiktig med att såga laget efter fotknölarna. Lika självklart ska man inte dra för höga växlar när det blir seger.

Vad vi kan konstatera är att laget KHK ville vinna denna matchen till varje pris. Efter att ha börjat nervöst och lite darrigt med duttande i egen zon och slarviga uppspel, var 0-0 efter första perioden något som speglade matchbilden.

I den andra akten tog Karlskrona helt över matchen, när några minuter var spelat. Filip Cruseman blev serverad av Bergström och Kellman. Han tackade för detta genom att snyggt sätta Karlskronas första balja för säsongen. 0-1 stod det i paus, men det var helt klart i underkant. Guter missade bland annat en straff.


I slutperioden syntes det tydligt att grabbarna inte ville ta några risker och gå bort sig. När Oskarshamn plockade sin keeper kunde Alexander Viklund sätta 0-2 i tom kasse. Det blev också slutresultatet.

Mina fem blommor går till Viklund som var pigg, Aronsson som visade härlig spelskicklighet, Madsen som har stort spel i sig, Cruseman som visade hur man hänger en puck när läget kommer och Jönsson som var stabil på det lilla han hade att göra.

Vi kan väl konstatera följande: Efter regn kommer solsken..

Det är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren