Ny match och ingen ko på isen…

Idag spelar Karlskrona HK säsongens andra träningsmatch. För motståndet står Oskarshamn. Efter 7-0 förlusten senast mot Västervik lär det vara ett mycket taggat KHK som skrinnar in på isen. Om det sedan räcker till seger återstå att se.

Karlskrona åkte som bekant på en riktig kölhalning mot Västervik i den första träningsmatchen. Tyvärr missade jag denna drabbning pga en resa. Jag har dock fått rapporter och har förstått att vi var utspelade. Ska då varningsklockorna ringa? Är det någon mening att komma till spel säsongen 16/17?

Den med gott minne kommer ihåg att jag inför träningsmatchen mot Västervik skrev att resultatet var oviktigt. Det heter träningsmatcher för att man tränar på olika saker. Därför ska man ta alla träningsmatcher med en nypa salt. Kommer ni ihåg säsongen när KHK var nykomling i Hockeyallsvenskan? Då imponerade laget stort på försäsongen. Man vann en cup och lag som Malmö och Örebro besegrades. Många trodde då att Karlskrona skulle bli topplag i HA. Vi har facit. Laget blev en riktig slagpåse och hamnade toksist i serien. Så det är verkligen ingen ko på isen!

Med detta vill jag ha sagt följande: Hylla inte killarna till stjärnorna om vi vinner några matcher på försäsongen och såga dem ej heller efter fotknölarna, om det blir några bottennapp i dessa kamper. Det är vad det heter, träningsmatcher! Att nöta in de små detaljerna är det viktiga. När serien sätter igång kommer det se helt annorlunda ut.

Idag kommer det förstås lysa av revansch runt grabbarna, för ingen är nöjd med att få storstryk. Men däremot långt ifrån säkert att vi vinner. Det är inte heller det viktiga. Detaljer ska slipas.

Viktigast av allt är att killarna känner vårt stöd i ryggen och att vi förstår att nu handlar det om träningsmatcher.

Det är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren