Inför matcherna med Miettinen och Aaro

Tisdag i denna veckan är som en liten julafton för alla med Karlskrona HK i hjärtat. KHK-J20 har seriepremiär hemma mot Växjö J20 och A-laget spelar sin näst sista träningsmatch, när man tar sig an Örebro. Jag slog en signal till Arto Miettinen som är huvudtränare för J20 och Mikael Aaro som är en av tre tränare i A-laget. Nedan följer intervjuer med de båda.

Arto Miettinen

-Seriepremiär imorgon mot Växjö Lakers. Vad ska man ha förhoppningar?
-Man ska ha goda förhoppningar. Vi har tidigare både vunnit och förlorat mot dem. Vi ska spela vårt spel och det är med fart och fläkt.

-Hur ser Du på årets trupp?
-Vi tappade ungefär tjugo spelare när förra säsongen var slut. Det blev så för att de blev för gamla. Att tappa så många efter varje säsong är förstås ohållbart. Denna säsongen är hälften av spelarna på sitt sista J20 år. Det gör förstås att vi har ett mer orutinerat lag jämfört med förra säsongen.

-Vad säger Du om säsongens förberedelser?
-Vi har redan sett utveckling åt rätt håll. Alla spelarna har skills, men det finns förstås mycket att jobba med.

-Finns det någon röd tråd, så ni försöker spela som A-laget?
-Försvarsmässigt är svaret ett klart JA! Däremot spelar man inte styrspel på samma sätt i denna serien. Det är mer full fart.

-Finns det några killar som kan få känna på hetluften i A-laget under säsongen?
– I nuläget är det 3-4 grabbar. Men den siffran kan öka.

-Har ni satt någon målsättning?
-Killarna själva har satt en målsättning. Vi ledare vet om att laget just nu är i en process. Vi vill utbilda och utveckla killarna, se till att det svaras för bra prestationer i varje match och att de utvecklas till ännu bättre människor.

-Hur viktigt är det att folk tar sig ut till arenan imorgon?
-Det är jätteviktigt. Grabbarna växer med folk på läktaren. Förra säsongen höjde de sig förra snäpp i slutspelet med Black Bugs på plats.

-Tack så mycket och lycka till!
-Tack själv!

 

Mikael Aaro

-Nu är det bara två träningsmatcher kvar. Hur har förberedelserna varit hittills?
-Vi började trögt, men sedan har vi tagit steg i rätt riktning hela tiden. Jag tycker det ser bra ut.

-Har ni tränat på annorlunda sätt efter senaste träningsmatchen mot Brynäs?
– Ja, nu har vi inte kört lika länge med skridskoåkning. Inte lika lång tid på varje övning. Då ökar man tempot. Självklart har vi gnuggat boxplay och powerplay. Många matcher avgörs i de spelformerna och där gäller det att leverera.

-Hur känns det att vi närmar oss SHL premiären?
– Mycket inspirerande. Vi har innan dess två viktiga matcher denna veckan. Jag tycker det är viktigt att vi nu går ut och vinner minst en match mot SHL motstånd innan serien drar igång. Viktigt att få positiva vibbar med sig.

-Vem vaktar kassen imorgon?
– Det är Johannes tur.

-Laget i övrigt?
-Bland backarna vilar denna gången Ahnelöf och Aronsson. Viklund är trettonde forwad. Lundberg tar hans plats. Alexander kommer också att spela. Bland annat i boxplay.

-Tack så mycket och lycka till!
-Tack för pratstunden!

 

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren