KHK besegrade Örebro och Växjö Lakers

Tisdagskvällen tillhörde verkligen KHK. Hemma i ABB Arena vann KHK J20 seriepremiären mot Växjö Lakers med 3-2 (reportage från den matchen kommer senare ikväll från KHKarens utsände) och i Vimmerby besegrades Örebro med 2-0 av A-laget.

KHK spelade mycket smart genom hela matchen. Även om Örebro vann skotten stort i första perioden var det inte orättvist att KHK ledde matchen med 1-0. De farligaste chanserna fick närkingarna när Karlskrona slarvade. Annars tvingades de till svåra avslut. Styrspelet var nyckeln hela kvällen. Periodens mål svarade Guter för.

Den andra perioden ägdes verkligen av KHK. Man visade upp härliga spelvändningar och bakåt var man nogranna. När Örebro fick något läge, ja då hade Karlskrona Johannes ”Väggen” Jönsson längst bak. Rodhin gör 2-0 till KHK i perioden och det kunde varit större ledning. Skotten vinner Karlskrona med 10-7.

I den avslutande akten spelar KHK på att stänga matchen. Det lyckas man också med. Johannes Jönsson svarade bland annat för två ”World Cup” räddningar. Han fick hålla nollan igen. Fantastiskt!

Detta var säsongens första seger mot SHL motstånd. En träningsmatch kvar innan allvaret börjar. Laget är redo – Är Du redo?…