Äntligen dags, snack med Hånberg och glöm inte Utmaningen…

Karlskrona HK spelar säsongens första SHL match på onsdagskvällen. Malmö Redhawks väntar i hökarnas eget näste. Det är upplagt för en riktig hockeyfest och det väntas såklart ett stort följe KHK supportrar på plats.

Skåningarna har satsat rejält inför den här säsongen. Man har ett spännande lag på pappret och tuppkammen har vuxit, då man redan hunnit spela en match i SHL. Det var mot svenska mästarna Frölunda och det blev seger med 3-2. Imponerande förstås. Men… Det var ett önskeresultat i mina ögon. Malmö har mer än en gång drabbats av hybris. Det var nog nästan så guldhjälmarna åkte fram efter triumfen. KHK är säkert knappt ett motstånd på förhand. Perfekt! Kan Karlskrona bara stå emot anstormningen från start och sedan leverera snabba spelvändningar och vara noggranna över hela banan, ja då finns alla möjligheter att kvällen slutar i dur för alla med KHK i hjärtat.

Inför premiären slog jag en signal till Pelle Hånberg. Han berättade för mig att förberedelserna har fortskridit som man önskat. Pelle betonade också att man fortfarande är inne i en process. Vidare påtalade Hånberg att Malmö är ett duktigt hockeylag, men man vet hur de vill spela. Han sa att vi vet hur vi ska möta dem och det gäller att hålla sig till matchplanen. Han ville inte avslöja vem som vaktar kassen eller hur laget ska formeras  (Helt rätt tycker jag, då det inte finns någon anledning att bjuda Malmö på något.) Till sist sa Pelle att det är jätteviktigt med alla tillresta fans. Han minns ännu segern i Malmö säsongen då vi gick upp i SHL. Det var en stor orange vägg. Hånberg menar att alla höjer sig det lilla extra med ett sådant stöd i ryggen.

Jag och Pelle talade sedan lite om KHKarens utmaning. Hånberg berättade då att han köpt 4 säsongskort till sin fru och tre barn. Pelle förtäljde att han till hemmapremiären på lördag handlat 6 biljetter till åt olika släktingar. Underbart!

På tal om Utmaningen. Många som redan mailat in, men ingen som värvat mer än 2 nya åskådare. Värvar någon 3 stycken går den upp i ledning. Läs mer om Utmaningen här:  https://www.khkaren.se/2016/09/18/utmaningen-tavlingen-dela/

Ny fyller Vi tillsammans arenan på lördag!

Det är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren