Ett snack med Oscar G och Felix

Ett snack med två grabbar från j20 – #27 Oscar Gustavsson och #20 Felix Pettersson
Sur förlust med 0-4 borta mot Örebro, Kan ni sammanfatta matchen lite kort?
Vi börjar med Oscar – Jag tycker vi gör en bra första period. Men vi förlorar matchen i andra perioden då vi inte följer vår gameplan och dom får göra 3 mål. Sista perioden studsar vi tillbaka en aning, får några powerplay och så men får inte in pucken. Örebro får även in en kasse i slutet.

Felix hakar på – Tycker vi öppnar matchen med en bra första Period som vi gör i de flesta matcher vi spelat. Kommer inte riktigt upp i spelet vi vill i andra och blir nedtryckta allt för ofta. Vi har inte riktigt samma kontroll i andra som i första perioden och det är också där det känns som att vi förlorar matchen. Försöker komma tillbaka i tredje, vi försöker och har en del lägen, framförallt får vi chanser i powerplay men får inte riktigt den utdelning vi vill ha.

Vad är det som gör att vi förlorar matchen? Börjar vi slarva?
Tycker mer det handlar om att vi inte är riktigt noggranna i det vi gör i vissa situationer och vrider inte på våra skallar som vi bör göra för att kunna sortera rätt i egen zon, säger Felix.

Oscar tillägger – vi börjar väl tumma på detaljer och gör inte det vi bestämt oss för att göra.

Oscar, Vi gör en bra första period, kan ni beskriva mer specifikt vad det är som händer i andra och tredje perioden?
Andra perioden är den som jag anser gör att vi förlorar, vi får inte fast pucken i deras zon och dom kan vända fort och få tryck på oss istället. Tredje är som sagt lite bättre och vi får några power play men som vi inte lyckas utnyttja.

Vad säger du Felix? – Det känns som sagt att vi faller tillbaka för mycket i andra perioden. Vi får inte ner pucken bakom deras backar på samma vis som i första och på så vis blir det svårt att bita fast oss och skapa tryck i deras zon. I tredje tycker jag ändå att vi försöker och får bitvis tryck på dom, samtidigt som vi får en del lägen i både 5-4 men även 5-3 utan att få in pucken.

Imorgon då gästas vi av Malmö på hemmaplan kl 13:00. Finns det något vi tar med oss från matchen mot Örebro som vi måste tänka lite extra på då, Felix?
Jag tycker vi tar med oss vår första period som är väldigt bra och bygger vidare på den, eftersom vi i första perioden spelar på ett sätt som vi vill spela, vara jobbiga, nöta fast puckar i deras zon och helt enkelt ha kontroll på matchen. Sedan bör vi vara mer noggranna i detaljer som Oscar nämnde. Vi måste vrida på våra skallar och sortera rätt för att minska motståndarnas möjlighet att få längre press på oss i egen zon.

Vad ska vi göra för att vinna över Malmö?
Vad är det som krävs för vinst på lördag Oscar? – Spela vårt spel få långa anfall och bara mala på. Göra fler mål än dom. Spela hela 60 min.

Felix är inne på samma spår – Spela det spel som vi vill göra, alltså följa våra gameplan och vara noggranna i allt vi gör. Vi måste spela och kriga i alla 60 minuter och vara sådär jobbiga som vi vill va. Då kommer vi ta 3 poäng.
Foto/Text: Jonathan Persson