Förlust, vinst och inkonsekventa

På tisdagskvällen åkte KHK på sin andra raka förlust i SHL. I Jönköping vann hemmalaget HV71 med 4-1. Vi visste redan på förhand att detta skulle bli en mycket svår bortamatch. Det tråkiga med torsken är att den får en fadd eftersmak på grund av inkonsekventa domare. I en juste match får hemmalaget spela powerplay vid fem tillfälen och fick ett straffslag med sig. KHK fick en chans i samma spelform. Incidenter som domarna tog ut på ena hållet valde man att blunda för i motsatt riktning. Tråkigt och riktigt svagt av SHL domare!

Karlskrona gjorde ingen bra första period och man ska vara tacksamma att det bara stod 1-0 till HV71. Det kändes som att KHK inte klivit av bussen.

I mellanperioden fick vi se ett helt annat KHK. Man var plötsligt på plats både mentalt och fysiskt. Man började åka skridskor och när man sedan fick sin enda chans i powerplay ringde det. Mattias Guter agerade skarprättare till 1-1 målet.

Den avslutande akten såg tyvärr domarna som huvudfigurer. De dömde åt ett håll och friade åt det andra. Först gjorde HV71 2-1 i powerplay. Det följdes upp med 3-1 på straff. När sedan Joel Kellman blir neddragen i HV zonen blundar domarna. Där och då gick luften ur Karlskrona. Underläge med 2 mål och 10 motståndare på andra sidan. HV71 gör en bra match och ska gratuleras till segern. Oroande för KHK är att Filip Cruseman fick bryta matchen. Även Guter fick utgå i tredje perioden, men där var det en puck i ansiktet och han lär spela på torsdag.

Karlskrona måste steppa upp från start på torsdag. I SHL kan man inte bjuda på någonting. Nu laddar Vi för revansch!

Glädjande nog vann KHK J18 mot Växjö Lakers med 1-0 ikväll. Starkt grabbar!