KHK tog ny seger mot Örebro och gjorde säsongens mål

Karlskrona HK tog en ny triumf i SHL på lördagseftermiddagen. I Behrn Arena besegrades hemmalaget Örebro med siffrorna 1-3. Ett resultat som var mycket rättvist. Mest anmärkningsvärt är att KHK spelare vid fem tillfällen fick sätta sig på botbänken. Hemmalaget hade däremot inte en enda utvisning på hela matchen! Rättskipparna har i alla fall inte orange/svarta ögon.

I den första perioden kändes Karlskrona tyngre, rappare och vassare. Man gick också till periodpaus med en 0-1 ledning. Detta efter att vi fått bevittna säsongens hittills snyggaste balja. Guter spelade till Jimmy Andersson, som i sin tur hittade Emil Larsson och han satte pucken otagbart i krysset. Härligt!

I mellanperioden skulle KHK utöka sin ledning. I en situation som inte såg särskilt farlig ut tittar Joel Kellman upp och prickskjuter 0-2. Karlskrona var inte nöjd med detta. Emil Larsson vinner en tekning och Jimmy Andersson spelar vidare till Mattias Guter som skjuter. Där var 0-3 ett faktum.

Slutakten ser ett KHK som stänger matchen. Man är då så svårforcerade. Örebro kunde visserligen reducera till 1-3 i powerplay, men man kom aldrig närmare än så.

Hela laget gör en heroisk kämpainsats och alla i staun är så stolta. Underbart! En extra blomma till Johannes Jönsson som kommer in mellan stolparna och är säkerheten själv.