KHK föll efter olycklig första period

Karlskrona HK fick tömma nederlagets bittra kalk mot Brynäs på tisdagskvällen. När slutsignalen ljöd stod det 1-2 på resultattavlan.

KHK såg annars ut att få en smakstart. ”Kolan” laddade stora kanonen från blå linjen och Cruseman styrde pucken i nät efter 58 sekunder. Jubel i ABB Arena både bland publik och spelare. Men… Efter videogranskning underkändes målet korrekt för hög klubba. Därefter var det motvind för Karlskrona. Domaren missade ett par klara utvisningar som borde givit powerplay. Istället tar Brynäs ledningen med 0-1. Jonathan Pudas lägger pucken mot ”Honken” och den smiter in. Tiden för målet var 6.29. Klockan hinner sedan bara ticka till 8.07 när Jacob Blomqvist turligt gör 0-2 för gästerna. 99,5 ggr av 100 tar ”Honken” båda dessa puckarna. Idag var dagen han inte gjorde det.

I den andra akten är Brynäs det bättre laget första halvan av perioden. KHK lyckas ändå reducera till 1-2 genom Alexander Bergström efter 11.58. Karlskrona började då äta sig in i matchen.

Tredje perioden såg ett KHK som var på kvitteringsjakt. Man skapade massor av lägen, men fick inte in pucken. Därmed åkte Gävlelaget hem med full pott.

Jag tycker inte att Karlskrona tar kampen framför kassarna. Där måste man bli lika tuffa som innan uppehållet. Annars vinner man inga matcher.

Jag ger mina blommor till ”Kolan”, Jimmy Andersson och Cruseman.

Vi vinner och förlorar ihop. Nu har mötena mot Leksand plötsligt blivit hyperviktiga. 6 poäng där och Vi är på rätt väg igen.