KHK vann rysare

På fredagskvällen var det dags för mötet Leksand vs Karlskrona HK. Matchen slutade 0-1 efter stor dramatik.

Den första perioden påminde långa stunder om två boxare som inte vill blotta sig. Man kände på varandra och lagen bytte chanser. Det skulle aldrig bli något måljubel från något av lagen. När spelarna gick till periodpaus stod det 0-0 på tavlan.
Skott 10-11

Även i den andra akten blev det tillknäppt. Båda lagen var rädda för att öppna sig och såg till att säkra hemåt. Totalt sett var ändå hemmalaget lite vassare sett över hela perioden. Det visade sig också i skottstatistiken. Några mål fick vi dock inte se från vare sig Leksand eller Karlskrona.
Skott 16-8

Det blev en högdramatisk avslutning av matchen. Det var ännu mållöst när Piskula i Leksand tryckte till Cruseman så han brakade in med huvudet i sargen, då klockan stod på 14.38. Tacklingen i sig var schysst, men då den kom efter avblåsning åkte Piskula på matchstraff. publiken blev tokig och bombade isen med saker. KHK fick 5 minuters powerplay. Efter 16.38 kommer äntligen målet. Emil Lundberg lyckas lirka in 0-1. Kort senare får Leksand ytterligare en utvisning, men inga fler mål föll. Karlskrona kunde däremot hålla undan.

Situationen med Cruseman blev omdiskuterad. Jag talade med Anders Palm efter matchen. Han berättade att domen kom från Stockholm.

Cruseman bytte jag några ord med efter matchen. Han hade huvudvärk fast mådde förhållandevis bra. Skönt!

KHK gör ingen stormatch. Mycket som behöver bli bättre. Bland annat tekningarna. Det viktigaste denna afton var de 3 poängen.