Tuff bortamatch för KHK – Detta talar för poäng

Ikväll spelar Karlskrona HK en mycket svår och tuff match. På bortaplan väntar HV71. Redan när KHK spelade sin första match borta mot HV71 påtalade jag att det nog var seriens tuffaste utmaning. Den gången blev det torsk med 4-1 och Karlskrona var aldrig i närheten av poäng.

Jag vidhåller att HV71 och Frölunda borta är de svåraste uppgifterna i serien. Den här gången kommer KHK till spel med mycket tveksam form. Laget har inte kommit upp i nivå efter uppehållet. Cruseman, Paulsson, Gartner och Deilert saknas dessutom i laget. Som om inte detta vore nog möter man ett HV71 som kommer med två uddamålsförluster på bortaplan mot Skellefteå och Frölunda. Så räkna med ett taggat hemmalag idag.

Finns det då något som talar för KHK idag? Det faktum att så mycket talar mot laget kan vändas till en fördel. Grabbarna i laget vet att ingen tror eller kräver poäng ikväll. Därmed kan de skrinna in och spela helt utan press. Ett stort plus! Till detta ska läggas att Guter och Arell är tillbaka i laget. Två mycket viktiga kuggar. Om laget bara spelar diciplinerat ikväll och sätter sina chanser kan KHK än en gång försätta resten av Sverige i chock.

Ni har hela staun i ryggen grabbar!

Det är Vi som är KHK !

/Peter KHKaren