Ny förlust men det fanns tecken…

Karlskrona HK förlorade onsdagens bortamatch mot HV71 med 2-0. Att förlora uppe i Jönköping är inget anmärkningsvärt i sig, då HV71 är mycket starka på hemmaplan. Det som oroar är den negativa trend som KHK hamnat.

Karlskrona började annars matchen väldigt bra. Man spelade helt rätt och var rädda om poängen man hade, samtidigt som siktet var att sno åt sig en eller två pinnar till. Även om hemmalaget hade mer puck och lite fler skott var det jämt chansmässigt. Det såg ut som innan uppehållet.

KHK hamnar lite för långt bak med hela laget, ju längre det går av andra perioden. När vi har pucken finns det inga forwards med fart som kan få pucken. Därmed blir anfallen uddlöst och allt som oftast hamnar Vi i hörnen. När så HV71 gör 1-0 med tjugosju sekunder kvar av mellanakten är det som att få ett slag i magen.

Karlskrona samlade kraft och Guter fick ett jätteläge till kvittering. Hade den pucken letat sig in hade grabbarna på isen fått en dos självförtroende och det hade kunnat sett helt annorlunda ut. Istället gör HV71 2-0 kort senare och där går all luft ur KHK. Det är sedan närmre 3-0 än 2-1.

Försvarsmässigt har laget grunderna. Man måste dock se till att inte hamna för långt bak med laget. Det är i sin tur är nyckeln till snabba spelvändningar. Man måste också börja tro på det man gör igen. Jag tycker vi tar med oss första perioden till matchen mot Djurgården och förfinar den. Då är Vi på vägen igen.