Tappert kämpande KHK föll med 2-1 mot Frölunda och eftersnack med Rohdin

På annandagens eftermiddag var det dags för Karlskrona HK att ta sig an Frölunda i Scandinavium. Som väntat inleder Göteborgslaget starkt, men KHK står hela tiden rätt placerade. Ju längre perioden går, desto mera arbetar Karlskronakillarna sig in i matchen. Efter 16.22 exploderar bortaklacken då Joachim Rohdin gör 0-1. Förarbetet stod Paulsson och ”Kolan” för. Frölunda fick sedan ett gyllene tillfälle att kvittera med 3.01 kvar. David Printz fick då sätta sig på botbänken för roughing. KHK svarar för ett skolboksexempel hur boxplay ska spelas.
Skott: 8-9

Frölunda tryckte på gasen så fort pucken släpptes i den andra akten. KHK var helt enkelt inte med från start och drog på sig en utvisning efter bara 44 sekunder. Hemmalaget behövde bara 21 sekunder för att kvittera till 1-1. Göteborgslaget fylldes med energi och det var ett tag Frölunda mot Honken. Karlskrona jämnade så småningom ut spelet. Man fick också ett gyllene tillfälle att åter ta ledningen i matchen när hemmalaget visas ut efter 14.31 och 14.38. KHK lyckades dock inte utnyttja detta 5 mot 3 läge. Därmed var det jämnt skägg när det vankades periodpaus.                                    Skott: 11-5

I den tredje perioden gick Frölunda direkt för ett ledningsmål. Till slut kunde Karlskrona inte stå emot. Efter tekning gör Göteborgslaget 2-1 med 8.18 spelat. Det får inte bli mål efter tekning på så sätt som det skedde. KHK satsade sedan allt på en kvittering. Man fick dock aldrig in pucken.

Sammanfattning: Karlskrona gör en mycket stark bortamatch mot serieledande Frölunda. Honken var briljant i målet. Nu har Vi Djurgården och Rögle på hemmaplan i veckan. Där ska Vi ta full pott.