KHK vinnare när krutröken lagt sig…

På onsdagskvällen stod slaget mellan Karl XI och Birger Jarl. När krutröken lagt sig över ABB Arena stod ”gråkappans” armé som vinnare med 3-1.

Karlskrona blåste till anfall redan när pucken släpptes. Massa chanser skapades utan att få in något ledningsmål. Djurgården redde ut stormen och kom i vassa attacker ju längre perioden led. Inga mål skulle falla och det stod 0-0 när lagen tog första vapenvilan.

Med torrt krut i bössorna skulle det smälla i andra akten. Redan efter 42 sekunder tog Joachim Rohdin sin egen retur och satte dit 1-0 pucken. Förarbetet stod Madsen och Andersson för. Kort därefter tog Djurgården timeout och samlade sina styrkor. Med nya anfallsorder tryckte Birger Jarls här på. Utdelningen skulle också komma. När klockan stod på 5.57 utnyttjade Daniel Brodin ett Karlskrona misstag och fixade 1-1. KHK tog tag i grejerna på nytt. Joachim Rohdin startade en anfallsvåg på vänsterkanten och hittade så småningom Emil Larsson i slottet. 2-1 var ett faktum. Det stod sig perioden ut.

I den tredje perioden jagade Djurgården en kvittering. Man bombade skott från möjliga och omöjliga lägen. Allt som oftast var det KHK spelare i vägen. Annars tog burvaktare Jönsson pucken. Överbefälhavare Hånberg och Generalerna Molin och Aaro log åt sina smidda planer. Karlskrona hade ett par riktigt feta chanser att döda matchen, men brände dessa. Till slut skulle ändå 3-1 komma. Forna Djurgårdsspelaren Emil Lundberg sköt Stockholmarna i sank, då han helt fri avgjorde utan pardon. När Djurgården därefter plockade målvakten för att jaga ikapp, var det redan försent. Man var ett sjunkande skepp.

Underbar seger där hela laget ska lyftas. En extra patronhylsa förtjänar Rohdin, Lundbergh och Jönsson.

Djurgården får åka hem till Skansen för att slicka såren och ladda om.

KHK ska erövra ny mark på fredag, då Rögle kommer till arenan.