Målvakterna i fokus när KHK vann i sudden

Karlskrona HK tog andra raka segern på torsdagskvällen. Efter stor dramatik stod KHK som segrare med 3-2 efter sudden.

Detta var en match med målvakterna i fokus. Både Rögles Anders Lindbäck och Karlskronas Johan Holmqvist briljerade i kassarna.

KHK började matchen starkt och skapade massor av målchanser. Man vann också skottstatistiken med förkrossande 17-7 i perioden. Ledningsmålet skulle också komma till slut. Med 19 sekunder kvar rakade Joel Kellman in 1-0. Marcus Paulsson svarade för ett enormt förarbete.

I den andra perioden fortsatte Karlskrona att skapa chanser, samtidigt som Rögle stack upp med vassa attacker. Ängelholmslaget skulle också kvittera till 1-1. Efter ett mönsteranfall där pucken gick som på ett pärlband satte Bryan Lerg dit pucken. Tiden stod då på 6.16. Resultatet stod sig perioden ut.                 Skott: 12-6

KHK stod verkligen på hälarna när tredje perioden drog igång. Det hängde ett Rögle mål i luften, men Honken storspelade mellan stolparna. Det var därför inte alls logiskt när Niklas Arell prickskjuter 2-1 helt otagbart efter 12.56. Gästerna skulle komma tillbaka. David Åslin sköt mot mål från halva plan och Honken gjorde sitt enda misstag på hela matchen. Det var då exakt 6 minuter kvar. Några fler mål blev det inte under ordinarie speltid.

Skott: 9-14

Inledningen av sudden såg Honken göra en monsterräddning. I anfallet efter svarar Lindbäck för en lika bragdartad räddning. Karlskrona skapade därefter flera feta chanser utan att få in pucken. Det såg ut att bli straffar. Då avgör Alexander Bergström med 57 sekunder kvar. Han stöter in en retur från Kellmans skott. Assist även till Arell. Jublet visste inga gränser i ABB Arena.

Utan att spela som bäst vinner KHK 2016 års sista match. Både härligt och starkt!