Svaret på gåtan, Winter Classic på Stortorget och vilken tragedi

KHK förlorade senast hemma mot HV71 med 2-3. Visst skulle matchen gått till sudden, då Karlskronas 3-3 mål felaktigt blev bortdömt. Den stora frågan och gåtan är trots allt: Varför spelar KHK bättre på bortaplan än i ABB Arena? Jag tror mig ha svaren på detta. När det är bortaplan kan man glida in och spela sitt eget spel. Laget är mästare på att lira äckligt diciplinerat och det kan man göra i fiendens borg. Ingen förväntar sig då champagne och fyrverkeri hockey. Hemma i ABB Arena är det andra förväntningar. Många vill då se KHK ta tag i taktpinnen och komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Killarna i laget vill förstås leverera inför hemmafansen och då man inte är lika duktiga på att föra matcherna blir det en låsning. Mitt råd är att Karlskrona spelar den hockeyn man är bäst på både hemma och borta.

Inför matchen hemma mot HV71 hade undertecknad bland annat Calle Höök som gäst i Uppsnacket. Jag föreslog då att KHK ska genomföra en Winter Classic på Stortorget. Calle var med på noterna om bara företag och kommunen ställer upp. Tänk Er själva vad fantastisk det kan bli. Om Vi kan få 5000 åskådare till arenan dubblas den siffran inne i centrum på en sådan match. Utanför avspärrningarna serverar stadens krogar glögg och andra drycker i serveringstält. Låt isen ligga en vecka på torget och använd den även som allmänhetens åkning. Hela Sveriges blickar skulle riktas mot Karlskrona. Underbart! Direkt efter Höök var Peo från Wip gäst. Han uttryckte genast sin glädje över förslaget och meddelade att Wip är på. Så nu hoppas Vi att företagen och kommunen ser vilka möjligheter detta ger. Karlskrona kan inte bara toppa soltoppen under sommaren. Låt oss gå för ett Winter Classic på Stortorget till julen/nyåret 2017!

Idag kom nyheterna om en tragedi som drabbat Skellefteå. Oscar Möllers livskamrat har fått en hjärntumör och Oscars tid och kraft kommer förstås gå till henne. Alla tankar går till familjen. Måtte ni vinna den viktigaste kampen av dem alla!

Var rädda om Er och alla i Er omgivning!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren