Med hjälp av KHKaren och Jetpak tog KHK poäng efter dramatik

På torsdagskvällen hade KHK en svår bortamatch mot Linköping. Efter straffar fick Karlskrona till slut stryk med 4-3. Att ta poäng på fiendens mark är alltid starkt i SHL.

Det var en hel del dramatik med i bilden. KHK började med att åka ifrån en bag med material. Pelle Hånberg slog då en signal till KHKaren. Transport började sökas. Efter ett samtal med Jetpak löste sig allt. De levererade bagen till Linköping.

När matchen sedan kom igång var inte KHK på tårna. Hemmalaget ledde rättvist med 2-0 när det var dags för pausvila. Båda målen signerade Linköpings fruktade förstafemma.

Karlskrona kom ut som ett nytt lag i den andra perioden. Först reducerade Emil Larsson till 1-2 och när klockan stod på 4.32 skjuter Daniel Gunnarsson 2-2. KHK hade därefter flera bud på 2-3 innan Linköping åt sig in i perioden. Med bara 2.53 kvar till paus gör hemmalaget 3-2 genom Jakob Lilja. Då kändes det tungt.

KHK var sedan på jakt efter kvittering i slutakten. Efter 14.24 kommer också utjämningen. Bergström kommer fri och missar dragningen. Det ställer även målvakten. Det kändes sedan som Karlskrona spelade på att säkra poängen man hade.

Förlängning väntade. Denna blev mållös och det skulle avgöras på straffar. Henrion inledde med att missa för Karlskrona. Det gjorde även tvåmålsskytten Garrett Roe för Linköping. Bergström var näst på tur. Han lyckades inte näta. Hemmalaget skickade fram Broc Little som iskallt gjorde mål. Därmed var Kellman tvingad att måla. Det gjorde han också. Klockrent i tredje maskan uppifrån. Ken Andre Olimb hade sedan chansen att bli stor matchhjälte. Den utmaningen tog han med bravur. Därmed slutade matchen 4-3.

Nu gäller det att ta tillvara det positiva från matchen och ta med det till Skellefteå på lördag. Då tar Vi tre poäng!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren