Honken lysande när KHK föll med uddamålet

KHK åkte på en 4-3 förlust mot regerande Svenska Mästarna Frölunda under tisdagskvällen. Karlskrona svarade för en formidabel förstaperiod och ledde då med 0-2 efter mål av Guter och Kellman. Samtidigt storspelade ”Honken” längst bak i kassen. Något han gjorde hela matchen.

I den andra akten blev KHK alltför passiva. Frölunda tilläts komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Till slut tvingades även ”Honken” att kapitulera. 1-2 var också resultatet i paus. Det var dock nära kvittering vid flera tillfällen.

Slutperioden hann knappt börja innan det stod 2-2. Efter 27 sekunder small det till bakom Johan ”Honken” Holmqvist. Med 6.01 spelat kom också 3-2 till Göteborgarna. KHK började därefter jaga kvittering, men Frölunda var kompakta bakåt. När så Karlskrona tagit ut målvakten gör hemmalaget 4-2 med 1.09 kvar att spela. KHK visade då riktigt bra moral. Kellman reducerar till 4-3 och med två sekunder kvar är Bergström ytterst nära att kvittera.

Karlskrona gör en fullt godkänd bortamatch mot ett av Sveriges bästa lag. Det är ändå surt att tappa en tvåmålsledning. Vi måste sluta bli för passiva!

Kvällens stora blomma går till ”Honken” i målet som höll landslagsklass. Självklart ska Kellman också ha blomster. Två mål och en assist inger respekt!

Undertecknad skrev innan match att jag inte krävde några poäng i denna fighten. Nu väntar i tur och ordning Malmö, Färjestad och Örebro. Då vill jag se en 6-7 poäng in på kontot.

Nu taggar Vi tillsammans inför dessa kamper!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren