Domarskandal när KHK förlorade med 0-2

Undertecknad brukar inte göra påhopp på domarna, men efter dagens 0-2 förlust mot Malmö Redhawks är det oundvikligt. Det ska normalt inte gå att få så många felaktiga domslut emot sig. Men denna afton var regeln som bekräftar undantaget. Karlskrona HK blev rent ut sagt bortdömda.

Här är ett litet axplock på konstiga bedömningar och domslut. Guter kommer helt ren med målvakten och blir kapad. Regelboken säger straffslag. Det kapitlet hade domarna hoppat över. Både 0-1 och 0-2 föregås av att KHK skulle haft utvisning med sig. Domarna hade då vita käppar och mörka solglasögon. I första perioden blir en KHK spelare trippad i egen zon. Ingen åtgärd. Några minuter senare blir en Malmö spelare fälld i andra zonen. Direkt två minuters utvisning på Karlskronaspelaren. Hur kan man fria ena minuten för att fälla i nästa för samma sak? Jag skulle kunna dra många fler exempel. Nöjer mig med att säga: Domarskandal!

Sedan är det förstås en svaghet att KHK skapar så många chanser som man gör i matchen utan att näta. Där måste man upp flera snäpp!

Nu laddar Vi för revansch på lördag mot Färjestad.