Tung torsk – Så här vänder Vi negativa trenden!

KHK åkte på en ny näslig förlust i SHL hockeyn under lördagen. Denna gången borta mot Färjestad där hemmalaget till slut vann med 4-3. Första perioden var Karlskronas bästa. Man förlorade då visserligen skotten med 9-8, men man spelade fyndigt och ledde matchen med 2-3 efter mål av ”Kolan”, Paulsson och Kellman.

Några fler mål gjorde inte Karlskrona i matchen. Man förlorar andra perioden med 1-0 och skotten med hela 14-6.

I slutakten avgör hemmalaget med 6.35 kvar att spela. Visst var KHK nära kvittering i slutet av matchen, men det ger inga poäng. Hemmalaget vann skotten med hela 13-4.

Varför vinner då Karlskrona inte dessa matcherna längre och hur ska den negativa trenden vändas?

Vi är inte lika täta bakåt som i början av serien. Dessutom saknar laget just nu självförtroende. Då har man inte heller det där lilla extra flytet. Jag tycker att KHK blir för defensiva allt för tidigt i matcherna. Gårdagen är bara ett av många exempel sista tiden. Vi har då en 2-3 ledning efter första perioden. Resten av matchen förloras med 2-0 och skotten med förkrossande 27-10. Då blir det svårt att vinna matcher. Det hjälper inte att börja spela offensivt när det ska jagas kvittering i slutet av matcherna. Spela en balanserad hockey hela matcherna och gå när rätta lägena finns. Backa inte hem för mycket, för tidigt i matcherna. Spela en kreativ hockey som i första perioden igår. Ni har verktygen grabbar!

Något annat som måste snäppas upp är vårt powerplay. Absolut inget ont om Cruseman, men det är inte vår minsta kille som ska stå framför mål i dessa lägena. In med någon stor spelare framför motståndarkassen. Någon som inte går att flytta inom regelbokens ramar och som ser till att målvakten har noll sikt. Varför inte Söder som jag tror växt enormt med ett sådant förtroende. Spela sedan ett enkelt spel. Flytta motståndarens box och skjut direktskott. Hugg på eventuella returer. Det behöver inte vara snyggt. Räcker om det är effektivt! Med dessa korrigeringar kommer KHK börja vinna hockeymatcher igen.