Blek insats gav poäng – Nu vill jag se förändring!

Karlskrona HK tog en poäng hemma mot Örebro, men åkte på en ny förlust med 2-3 efter förlängning. Insatsen var blek och poängen får nästan ses som en skänk från ovan. Örebro var inte på långa vägar bra, men Vi lyckas ändå vara sämre större delen av matchen.

Första perioden var rätt jämn, men gästerna var något vassare och ledde också matchen med 0-1. Skotten slutade 7-6 till Karlskrona.

Bottennapp är ett lindrigt uttryck för mellanperioden. Karlskrona underpresterade och att Örebro bara vinner denna delen av matchen med 0-1 få ses som ett smärre under. Laget från Närke vann bland annat skotten med 5-15 och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. KHK var tempofattiga, fantasilösa och slarviga på isen.

I slutperioden kommer Karlskrona ingenstans till en början. Det ser ut som Örebro har stängt matchen. Efter 11.03 lyckas Guter tråckla in 1-2 pucken och det gav ett energipåslag. Karlskrona började jaga kvittering. Bara 1.18 senare hittade Lundberg fram till Rohdin som sätter 2-2 pucken. Då både trodde och hoppades jag att KHK skulle gå för tre poäng. Istället blir man passiva och matchen går till förlängning. Skott: 6-9.

Förlängningen hinner knappt börja innan Örebro avgör. Efter 28 sekunder hittar Joel Mustonen in med 2-3 pucken och bonuspoängen försvann till Närke.

Det är inte förvånande att Örebro ligger på en tolfteplats i tabellen. Det är den kapaciteten man besitter. Denna afton lyckades KHK prestera ännu sämre än gästerna. Ingen kan få överbetyg!

Nu vill jag se förändringar! I ett lag som mår bra åker man lika snabbt när man ska ut i båset för att byta, som när man ska in på isen. Så ser det inte ut nu. Det är också för många spelare som inte tar sitt fulla defensiva ansvar. Det är förödande när de är inne på isen och det är förödande för hela laget. Sådant smittar nämligen av sig! Jag kastar återigen en brandfackla mot vårt powerplay. Spela enklare. Flytta boxen med direktskott och parkera en stor kille (inte den minsta vi har) framför kassen. Hugg på eventuella returer. Det behöver inte vara snyggt, Vi vill se effektivitet!

Från imorgon lördag vill jag att alla spelar för klubbmärket, laget, supportrar/sponsorer och sig själva. Det är mycket roligare att titta sig själv i spegeln efter en sådan insats. Självklart behöver Vi på läktaren visa samma passion.

Vi mot världen!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren