Växjö numret större och nu måste någon dyrka upp låset

Karlskrona HK fick på lördagskvällen sin elfte raka förlust, när man hemma i ABB Arena föll med 0-4 mot Växjö Lakers. Att få stryk av Sveriges nu bästa ishockeylag är inte mycket att grymta över. Däremot finns det många saker att oroa sig över och som måste rättas till.

I dagens match hann knappt pucken släppas innan det stod 0-1 på tavlan. När man är ett lag utan självförtroende och får en pytts i baken efter blott 41 sekunder mot serieledarna blir man såklart nertryckt i skridskoskaften. KHK försökte verkligen, men man blev ett lätt byte allt som oftast. När sedan 0-2 kommer med 3.02 kvar av perioden blev uppförsbacken alltför brant.

Visst försökte laget och visst fick man lägen i andra perioden, men man gör just nu allting för omständigt. Man agerar helt utan självförtroende på isen. När man har chansen att vika in mot mål, då söker man sig istället ut mot hörnen. Därute blir det inga mål eller ens farligheter. Så typiskt när man har uppförsbacke och motvind. Det är ingen som vågar eller vill utmana. Det tar emot att ta en extra smäll för att skapa en farlighet. Allt stavas självförtroende. Nu blev perioden mållös.

I slutakten var Växjö ofina nog att göra 0-3 redan efter 3.04. Matchen var då förstås över. KHK ville spräcka nollan och få något positivt med sig från matchen. Därför plockade man ut ”Honken” med 14.56 på klockan och spelade 6 mot 4, då Växjö dragit på sig en utvisning. Det gav ingen utdelning. Istället blir det 0-4 med 27 sekunder kvar. Det blev också slutresultatet

Innan matchen hade jag Alexander Deilert som gäst i Uppsnacket. Han berättade då att laget haft uppe två problem som undertecknad tog upp efter förra matchen. Dels att man måste åka lika fort när man ska byta, som när man ska in på isen. Det andra var att alla måste ta defensivt ansvar. Detta sänder signaler! Båda dessa punkterna tycker jag fungerade bättre idag. Det gjorde däremot inte powerplay. Spela enkelt. Flytta motståndarnas box. Direktskott med en stor kille framför mål och gå på returer.

Något måste hända under uppehållet. Laget måste återfå tron på sig själva. Vi har alla möjligheter att gå till Play In. Nu behöver alla Vi supportrar hjälpa till. En seger skulle vara så förlösande för såväl laget som supportrar och alla andra i o kring KHK. Tillsammans kan Vi ta oss igenom detta!

Nu ska låset dyrkas upp! Nu är det Vi mot världen! Nu slår Vi i underläge! Nu har Vi motvind och då lyfter de stora drakarna!