Tack till KHK, Black Bugs, FHC och Charkett


Igår var en underbar kväll på många sätt och vis. KHK besegrade Linköping med 3-1 och bröt sin förlustsvit. Denna kväll var också något annat. Undertecknad jobbar som lärare i klass 3-6 på LKC Särskola. FHC har en loge i ABB Arena som man vid fjorton tillfällen lånar ut till olika behjärtansvärda ändamål.

För ett par månader sedan fick jag frågan om min klass ville komma till logen 17/3 och se matchen KHK-Linköping. Svaret var förstås ett rungande JA!

Eleverna har längtat och trånat efter den stora dagen. Igår var det äntligen dags. Efter en skoldag som med barnaögon aldrig ville vara över kom till slut kvällen. Klockan 17:45 stod Vi fyra personal utanför arenan och tog emot elev efter elev innan hela klassen var samlad.

Vi tågade sedan in och där tog Lii från KHK emot oss. En bättre värdinna går inte att hitta. Hon tog sig an barnen med sådan glädje och entusiasm. När Vi kom upp i logen var borden dukade och på varje elevs stol hängde en KHK halsduk. Ni skulle sett lyckan i barnens ögon. Obetalbart! Därefter gick vi ner på bottenplan igen, där eleverna fick lyssna när undertecknad hade uppsnack med sportchef Sundlöv. Tillbaka i logen dukades hamburgare och pommes upp på tallrikarna. Eleverna fick själva gå till kylen och välja önskad läsk/vatten. För all förtäring under kvällen och halsdukar stod Charkett. Det var efter maten dags för nedsläpp. De flesta eleverna satte sig på stolarna utanför logen, medan några valde att sitta kvar inne och se matchen. I pausen vankades olika snacks och när barnen blev törstiga hämtade de en ny dricka i kylen. Under hela kvällen kom Lii med jämna mellanrum och även annan personal och såg till att allt var till belåtenhet. Andra perioden drog igång och med två minuter kvar tog jag med mig de elever som ville prova slå på Black Bugs trumma. Vår supporterklubb tog emot barnen med öppna armar. Återtåg till logen för att titta på upplösningen i tredje perioden. Som i alla sagor ett lyckligt slut med 3-1 seger för KHK.

Jag kan lova att detta var en så enormt stor happening för alla eleverna. Något som kommer diskuteras länge och ett minne för livet.

Återigen ett Stort Tack till KHK, Black Bugs, FHC och Charkett.

Det är Vi som är KHK och LKC särskola!

/Peter KHKaren