Viktig match – Vill staun ha ett lag i SM-Slutspel och bra förlängningar…

Med ynka två sekunder kvar blev det senast torsk mot Linköping. En förlust som kändes ända in i benmärgen. Samtidigt är det viktigt att lyfta fram det positiva. KHK svarade för två mycket starka prestationer mot Linköping som slutade i en triumf och en knapp förlust. Vi fick klara besked att Karlskrona nu är tillbaka i sitt egna trygga spel.

Ikväll väntar en ny viktig match. Malmö kommer till ABB Arena. Båda lagen ligger på Play In plats i nuläget. Malmö har dock fastare mark under fötterna. KHK har just nu den sista Play In platsen. Man har tre poäng upp till Luleå som ligger närmast framför. Bakom jagar Djurgården som är tre pinnar efter. Varje omgång som är kvar kommer bli högdramatisk. Nu gäller det verkligen att Karlskronapubliken ställer upp. Vill staun ha ett lag i SM-Slutspel? Hur häftigt hade inte det varit? Då måste alla ställa upp. Fyll arenan nu!

Matcherna mellan Karlskrona och Malmö brukar bli rafflande och spännande. Så lär det bli ikväll också. KHK måste spela tight och förflytta pucken snabbt genom mittzon. Välja rätt när man ska gå och inte gå. Hur laget formeras och hur taktiken är får ni veta i Uppsnack som startar 18:10 i puben vid stora entrén. Välkomna!

Igår gjorde KHK klart med förlängningar på kultbärare Kristoffer Söder och Victor Aronsson. Söder går därmed in på sin åttonde säsong i klubben och ändå är han bara 26 år. Kristoffer är en grymt viktig defensiv pjäs. Härligt! Redan innan säsongen sa undertecknad att Aronsson kommer vara vår bästa back i slutet av säsongen. Skador har förstört en del av säsongen. Nu har han fått tid på sig att vänja sig vid spelet i SHL. Det här är en back som har fantastisk blick över spelet. Han är under kraftig utveckling och blir bättre för varje match han spelar. Nästa säsong… Kom ihåg var ni läste det först!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren