Lägg ner och lägg av! – Samling under samma fana med Play In i sikte

Hockey berör och KHK i synnerhet. Så ska det också vara. Passion och kärlek. När man har ett lag i sitt hjärta, gläds man enormt i framgång och lider så det gör ont i motgång. Att kunna hantera dessa känsloyttringar är en balans som kan vara väldigt svår att hantera. Här gäller det att varje individ tänker till lite extra. Det är ALDRIG ok att göra offentliga påhopp på de från egna leden. Oavsett om det är spelare, ledare eller supportrar. Vad tror ni det skapar för någon Vi eller lagkänsla? Alla vid sina sinnes fulla bruk förstår vid minsta eftertanke att det sänker istället för höjer moralen och sammanhållningen.

Jag blir så ledsen när jag läser att supportrar hoppar på varandra, folk lämnar gruppen Det Är Vi som är KHK på Facebook, fans som angriper spelare, ledare och anställda i klubben. Ibland drar man en suck av lättnad att Galgamarken inte längre används till vad den en gång gjorde. Stämningen är så rå att man nästan tror att huvuden hade rullat.

Alla har KHK i sitt hjärta och brinner för klubben. Om det råder det inga tvivel. Men det visar sig på olika sätt. Jag ber därför alla att lugna upp och tänka till. Sluta upp med påhoppen och samlas under samma fana. Fokus mot Play In!

Visst har KHK förlorat många matcher senaste månaderna och det har varit några riktiga bottennapp under vägen. Det faktumet vet jag att ledare, spelare och supportrar är helt ense om. Ingen tror väl på fullaste allvar att Molin och Aaro inte vill vinna matcher eller att grabbarna i laget vill torska? Sanningen till de många förlusterna sitter i huvudet. När man tappar självförtroendet kommer tvivlet och osäkerheten. Jag är helt säker på att Vi höll på att vända på den negativa trenden. När vi efter vinsten mot Linköping hemma hade oavgjort mot dem borta och matchen såg ut att gå till förlängning. Med två sketna sekunder kvar åker Vi på ett mål i baken. Poäng där hade betytt så otroligt mycket.

Vi kan vända trenden tillsammans. Men då får Vi se till att dra åt samma håll. Allt från matrialförvaltare till korvförsäljare måste lyfta fram det positiva och tro på laget. När presterar ni själva bäst? När ingen tror på Er, klankar ner och letar fel eller när omgivningen lyfter Er och tror ni ska lyckas? Svaret är förstås självklart! Spelarna i laget fungerar exakt likadant. Ledarna också. Vi är alla människor!

Det spekuleras om allting inom föreningen just nu. Varför Hånberg fick gå? Självklart finns det en anledning. Men behöver den anledningen vara offentlig och är den det i andra klubbar när en tränare få gå? Svaret är ett givet Nej! Bara att tacka Pelle och sätta punkt. Är ekonomin ännu sämre nu än vid medlemsmötet? Det finns ingen som helst anledning att tro det. De styrande lade fram en plan. Vi måste ju tro att de som sades genomförs. Rykten om att Arell och Bergström lämnar klubben. Är det sant? Det vet Vi inte ännu. I hockeyn florerar ständigt rykten hit och dit. Om det är sant kan Vi bara tacka för denna tiden och önska Lycka till! Spelare försvinner från alla klubbar. Både ”Berget” och Arell var två oslipade diamanter när de kom till klubben. Vi har förädlat dem och ska vara stolta för det. Lämnar de får Vi gå ut på ny jakt…

Nu ska jag säga en sak som jag nog kommer få f-n för av många. Det gäller mentaliteten i staun. Det gaur inte är vida känt. Utanför stadsportarna upplevs Karlskoniter ofta som arroganta och lite nedlåtande mot andra. (Kan ligga något i det. Som exempel är Båstad ett sommarparadis för många. Stockholmsbutiker flyttar ner försäljning där under sommaren till och med. Men är det vackrare än Karlskrona? Nej Vi har faktiskt mer att erbjuda i omgivningar. Däremot är folket som bor där enormt tillmötesgående och säljer verkligen Båstad. Detta sagt inom parentes. ) Varför drar jag upp detta? Jo, för en spelare som inte längre representerar KHK sa en gång till Mig: ”Det som händer i Karlskrona har aldrig hänt i andra elitföreningar. Det kommer inte att hända heller. Där är dom vana att ta lite motgångar. Men i Karlskrona ska alla tycka till och veta bäst. ” Det kan ju faktiskt vara bra att ha med sig. Vi kan alla bli bättre!

Nu är det dags att vi går samman. Hos oss ska alla vara välkomna och behövda. Lång som kort, tjock eller smal, sosse eller moderat, handikappad eller fullt frisk, oavsett sexuell läggning, rik eller fattig. Då betyder vår slogan Det är Vi som är KHK något. Det gör den också när Vi samlas under samma fana och stöttar varandra. Ska Vi klanka ner på varandra blir vår devis bara tomma ord…

Nu skärper Vi ALLA till Oss och går tillsammans mot ett Play In!

KHK J18 blev igår klart för en ny säsong i högsta ligan. Underbart och det tar Vi med Oss! Likaså Kjelle Banks underbara insamling. Fantastiskt när gamla hjältar kommer tillbaka och åter blir Hjältar med stort H!

Det Är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren