KHK bjöd Leksand på en yster daladans och bäddat för publikfest

Karlskrona HK tog på tisdagskvällen andra raka segern i SHL. På bortaplan bjöd man upp hemmalaget Leksand till en yster daladans. När musiken tystnat och slutsignalen gått visade jumbotronen 1-4. Ett mycket rättvist resultat.

Leksand började som väntat i ett virvlande tempo. Karlskrona lät det blåvita laget åka av sig de första minuterna. Sedan arbetade man sig in i matchen och tog över. Innan perioden var till ända stod det 0-2 efter mål av Marcus Paulsson och Emil Larsson.

KHK lät Leksand ha mycket puck och tvingade dem att ta avslut från omöjliga lägen. Man stod också i skottlinjen och täckte skott när det behövdes. När Guter gjorde 0-3 efter 5.55 kändes det kassaskåpssäkert. Det blev dock lite nerv när dalalaget bara tjugotvå sekunder senare reducerar till 1-3. Närmre kom de inte. Istället gjorde Emil Lundberg 1-4 och efter det behövde man inte vara nervös.

I sista akten hade Karlskrona stängt butiken. Man såg bara till att spela hem matchen. Hur säkert som helst och alldeles underbart.

Hela laget från Jönsson i kassen och framåt gör en mycket stabil insats. Jag måste ända lyfta fram kedjan med Söder, Paulsson och Guter. Det är rena fröjden att se dem vara inne på isen. Ständigt orosmoln för motståndarna.

Fyra omgångar kvar och Karlskrona ligger på Play In plats. Man avslutar med tre hemmamatcher. Närmast på torsdag då HV71 kommer till staun. Snacka om att det är bäddat för publikfest och dramatik. Säkra Din biljett nu!