Kampen om Play In platsen fortsätter och här är förutsättningarna inför nagelbitarna…

Idag går kampen om Play In platsen vidare i SHL hockeyn. Karlskrona åker till Gävle för match mot Brynäs. Detta är en jätteviktig match för bägge lagen.

De sex främsta i tabellen går direkt till kvartsfinal. Brynäs ligger just nu femma med 87 poäng och +28 i målskillnad. På sjätte plats hittar vi Skellefteå med 86 poäng och +6. Precis under strecket jagar Färjestad med 84 poäng och +10. Förlust för hemmalaget idag och topp sex placeringen hänger på en skör tråd.

Karlskrona har just nu den sista Play In platsen. Man har 65 poäng och målskillnaden -13. Framför sig ligger Luleå på 67 poäng och -15. Under strecket hittar vi Djurgården som också har 65 poäng och målskillnaden -24. Vi ska nu gå igenom förutsättningarna som är kvar.

Luleå har ikväll bortamatch mot HV71. Från Jönköping tror jag norrbottningarna åker hem med noll poäng. I sista rundan på torsdag har Luleå hemmamatch mot ett Rögle som slåss för att undvika sistaplatsen och möte med vinnaren av HockeyAllsvenska Finalen. Jag tror hemmaplan avgör. Då skulle Luleå sluta på 70 poäng.

Djurgården har ikväll bortamatch mot avsågade Leksand. Det kan låta som en lätt match. Låt Er inte luras! Leksand ligger just nu sist men har bara en poäng till Rögle. Både trettonde och fjortonde plats innebär negativt kval. Men… Kommer man sist väntar som sagt vinnaren av HockeyAllsvenska Finalen. I nuläget lutar det åt Mora som vann första mötet mot BIK Karlskoga på bortaplan och nu har två raka hemmamatcher. Redan på torsdag kan de ha vunnit matchserien med 3-0 i matcher. Mora skulle kunna sälja sina mödrar och offra sina högerarmar för att slå ut ”storebror” Leksand i en matchserie där en SHL plats står på spel. Det mötet vill knäckebrödslaget undvika till varje pris. Så räkna med ett vilt kämpande Leksand ikväll. Djurgården avslutar sedan med Skellefteå borta. Laget från Västerbotten slåss om en topp sex placering och är svårslagna hemma. Jag tror att ett desperat Djurgården vinner en av sina två avslutande matcher. Då slutar Stockholmarna på 68 poäng.

KHK möter ikväll ett  vilt kämpande Brynäs som vid seger är klara för topp sex och kvartsfinal. En mycket svår, men inte omöjlig nöt att knäcka. På torsdag spelar KHK hemma mot Örebro som ligger i Ingemansland. Karlskrona vinner minst en av sina två avslutande kamper och får då 68 poäng. Det är samma poängantal som Djurgården, men KHK har så bra målskillnad att Play In platsen går till dem enligt mina beräkningar.

Karlskrona kan vara klara för Play In redan ikväll. Vinst mot Brynäs samtidigt som Leksand besegrar Djurgården och saken är klar tack vare målskillnaden. Det kan också bli så att Djurgården besegrar Leksand ikväll och Karlskrona förlorar mot Brynäs. Då är stockholmarna tre poäng före. KHK måste då besegra Örebro på torsdag samtidigt som Skellefteå vinner hemma över Djurgården för att det ska spelas Play In hockey i Karlskrona. Upplagt för riktiga nagelbitare…

Ikväll vill jag se ett KHK som kommer ut och lirar utan press. Våga spela ut som mot Skellefteå hemma senast. Då kommer det räcka mycket långt…

Ni har hela staun i ryggen grabbar!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren