När kommunen vänder ryggen, då stöttar företag och supportrar – Ska 100 sjuor rädda KHK?…

Vårt kära KHK är i kris.

Dagar, ja kanske timmar till klubben ha gått i graven. Ögonen blir blanka av blotta tanken.

Hur tänker egentligen Karlskrona kommun? Frågan måste ställas. Det KHK begär är att kommunen ska köpa inventarier som normalt ska ingå när man hyr något. Eller vad sägs om bänkar i omklädningsrum, toaletter, nätverk, vattenförsörjning till försäljningsställen, elinstallationer osv…

Kommunen vägrar att betala 2,1 miljoner för dessa inventarier. Istället för att vara en del ihop med sponsorer och supportrar och rädda föreningen, väljer man i så fall att slå undan benen för många hundra barn/ungdomar. Går klubben i graven kan det ta låååång tid innan en ny startas upp. Generationer går förlorade. Man väljer också att inte ha kvar alla de som ska gå hockeygymnasium i staden. De kommer flytta till andra orter. Damlaget slås också i spillror och tjejerna sprids över vårt avlånga land. Representationslaget som gett Karlskrona så mycket gratis PR i tv, radio och tidningar blir ett minne blott. Hur mycket hade all denna PR kostat om man skulle betalt för den?

Kommunen kommer förlora många, många miljoner redan första året om KHK går i graven. Det blir en dyr nota för begravningen. Inga hyror kommer in. Ungdomar som flyttar till hockeygymnasium på andra orter, skatteintäkter från de anställda osv…

Näringsidkare förlorar inkomster då inga lag kommer hit och spenderar pengar. Tänk bara alla hotellnätter och måltider. Hela staun drabbas!

Har ni tänkt på att KHK varje år fått 2 miljoner av kommunen? Vänder man på det så har kommunen fått 9 miljoner av KHK varje år i t.ex hyror osv… Man behöver inte vara raketforskare för att förstå vem som dragit mest nytta av vem.

När kommunen stoppar huvudet i sandlådan och kastar spaden på klubben, då reser sig näringsidkarna och supportrarna. I motvind reser sig alla drakar. Tillsammans ska Vi rädda KHK! Det som är uppförsbacke nu, det är nedförsbacke nästa gång. Gå in på https://www.laget.se/Blackbugs/News/6343026/RADDA-KHK för mer information.

Om man som politiker valt att spela ett spel i sandlådan när klubben nästan är dränkt, då vill jag ALDRIG se samma politiker sola sig i glansen när det går bra. Stanna då under Er Sten! Det är dags att välja sida. Det är dags att vakna!

Alla sätt för att försöka rädda KHK är bra. Jag hoppas att allt otur klubben har haft nu ska vändas till tur. Jag gjorde 2 rader x100 till lördagens V75:a åt KHK. Med lite stolpe in kan den bongen sitta i krysset. Då törs jag lova att Vi kan glömma allt vad insamlingar är…

Avd-1: Ett långlopp där Goops Nr 11 Guillaume Boko är mycket bättre än raden och tar när som helst första årssegern. Distansen här är ett plus. Många som gärna ser till att det blir tempo på loppet. Björn hittar position och kastar loss till slut. Vinner med en halv längd och skönt utgångsvärde.

Avd-2: Björn Goop briljerar på Åby som han kan likt sin egen bakficka. Nr 3 Sugarcraft är kapabel och har här ett mumsigt utgångsläge. Har nu ett lopp i kroppen. Bäst barfota runt om. Nu rycker man alla dojjorna och körs med jänkarvagn. Tackar!

Avd-3: Drottning Silvias Pokal för de treåriga damerna. ”Tarzans” Nr 6 Ganga Bae var ”bara” tvåa i sitt uttagningslopp. Visade då långt ifrån hela sitt register. Är en dam med skyhög kapacitet. Nu rycker man alla skorna för första gången. Kontio i jollen kommer verkligen göra skäl för epitetet ”Den flygande finländaren”.

Avd-4: Ett femåringslopp där Riordans Nr 4 Zarenne Fas nu har lopp i kroppen efter vila och Frankrikevistelse. Klart positiv tvåa i comebacken och lär bli favorit här från bra läge. Passande uppgift! Nr 9 Maxus kan Vi glömma senaste starten på. Dessförinnan höll han på att besegra Elitloppsklara Attravasiamo. Tempo på loppet så kan han skrälla här. Go Örjan Go!

Avd-5: En fin Silverdivision. Nr 7 Night Brodde var enorm i februari då han vann på 10,9 över korta häcken. Därefter två galoppmisslyckande som betrodd. Senast från bakspår blev det en fjärdeplats och då var målsättningen att han skulle sköta sig. Night Brodde räds ingen här och stormtrivs i spets. Marc Elias lär ladda vad som går från start. Pappa Conrad kör Nr 2 Harran Boko som blir hårt betrodd. Jag tror detta blir en familjeaffär. Nr 1 Nikky Flax spetsar initialt, men släpper till Harran Boko. Pappa Conrad släpper i sin tur till Marc bakom Night Brodde. Via Open Stretch utmanar Harran Boko, men Night Brodde håller undan med huvud och rensar gott i kuponghögen.

Avd-6: Veckans Gulddivision. Nr 1 Billie de Montfort kunde vunnit Paralympiatravet senast. Fransyskan var då inte van med Open Stretch och tvekade lite, innan hon fick upp farten. Var förbi samtliga kort efter mål. En tredjeplats med mersmak. Har gått framåt med loppet i kroppen och vet nu hur Open Stretch funkar. Här kan säkert spets försvaras, men jag tror Goop väljer vinnarhålet bakom Cyber Lane. Vinner sedan med en säker längd.

Avd-7: Finalen i Kungapokalen och massa underbara och kapabla fyraåringar. Nr 6 Don Fanucci Zet är nästa nya stjärna från stall Reden. Vann V75-lopp med ”en mil” näst senast. I uttagningsloppet hit, då tappade han en sko. Gick ändå ett ruggigt slutvarv som trea. Den avslutningen lovade mera… Är Örjans val att köra och det ger en bra fingervisning. När ”Gubben i lådan” kastar loss blir de andra förkylda av vinddraget. Hur svårt kan det vara?

Nu hjälps Vi åt!

Det är Vi som är KHK!

/Peter