KHK klart för HockeyAllsvenska finalen och nu är man i vinnarhålet…

På lördagen blev det klart att Karlskrona HK spelar den HockeyAllsvenska finalen. Det stod klart efter att man tagit en nödvändig poäng borta mot Södertälje i en match som hemmalaget vann efter straffar med 2-1. Man missade dock att ta hem seriesegern, vilket jag tror kan vara positivt.
Hur menar jag då?
KHK tippades i botten av experter runt om i landet innan säsongen startade. Man har kunnat slå ur underläge och knockat de stora elefanterna gång efter gång. När man i de två sista omgångarna skulle bära favoritskapet och spela hem seriesegerns knöt det sig. Nerverna spelade helt enkelt ett spratt.
Nu får man slå ur underläge igen. Västerås har som seriesegrare fördelen av hemmaplan i en eventuell femte och avgörande match. Det passar det här laget som handen i handsken. På travspråk skulle jag vilja påstå att KHK ligger i vinnarhålet och är beredda att slå till så fort chansen ges.

 

Detta laget har svarat för en bragd som gett eko över hela Sverige. Alla med minsta idrottsintresse vet numera vilka Karlskrona HK är och vad de är kapabla till.
Vilken enorm PR som Karlskrona kommun har fått på köpet. Det kommer ge många positiva ringar på vattnet. Var så säkra!
Vi ska och är enormt stolta för vad killarna i laget har presterat. Nu gäller det att hela staun är med på den kvalyran som väntar.

 
Matchen igår är det inte så mycket att säga om. KHK uppträdde nervöst och var nere i brygga när Södertälje gjorde 1-0 efter femtioen sekunder spelat av andra perioden. Karlskrona lyckades att samla sig och redan med 3.06 avverkat kom 1-1 pucken. Joel Kellman serverade pucken på silverfat till Jimmy Andersson. Han förvaltade detta på bästa sätt.
Noterbart är att KHK bytte målvakt när ”sudden” skulle börja. Sammy Gustafsson fick göra sitt första inhopp i kassen. Bra gjort att låta Sammy få känna på hetluften!

 

Nu ser fortsättningen ut så här:

Onsdag 4/3 Västerås – Karlskrona
Fredag 6/3 Karlskrona – Västerås
Söndag 8/3 Västerås – Karlskrona
Tisdag 10/3 Eventuell fjärde match Karlskrona – Västerås
Torsdag 12/3 Eventuell femte match Västerås – Karlskrona

 

Bäst av fem matcher innebär att den som först vunnit tre fighter är klara för SHL. Förloraren får en ny chans mot vinnaren av kvalserien. Vilken spänning som väntar…

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren