KHK ställs mot ett skickligt Almtuna

Karlskrona HK jagar fjärde raka segern på torsdagskvällen, då Almtuna kommer till Telenor Arena.

Uppsalalaget har varit en mycket positiv fläkt i årets HockeyAllsvenska. Just nu är man på sjunde plats i tabellen. Man har emellertid en match mindre spelad än de andra lagen och är bara tre poäng efter serietvåan Karlskrona HK.

I årets seriepremiär möttes de bägge lagen i just Telenor Arena. Den gången vann KHK med 4-3 efter straffar. När man sedan möttes i Uppsala blev det ny Karlskronavinst. Då med siffrorna 2-3 efter ”sudden”.
Som ni då förstår har det varit två jämna och tuffa fighter mellan de bägge lagen. Det finns inget som tyder på att det inte blir så igen.

Almtuna har forne Tre Kronor, NHL och SHL målvakten Johan ”Honken” Holmqvist i kassen. Han är en stor gigant och är många gånger tungan på vågen.
I laget finner vi också Martin Janohls som förra säsongen spelade i KHK. Martin har hittat nya växlar och har denna säsongen gjort tolv baljor. Han har förmodligen seriens giftigaste bössa.
Almtuna har mycket snabba spelvändningar. När man får chansen att vända spelet följer samtliga spelare med i vändningen. De tätar oftast ihop mittzonen på ett effektivt sätt.

KHK kommer inte att få någonting gratis i denna matchen. Det gäller i vanlig ordning att vi åker mycket skridskor och så måste vi även vara fysiskt jobbiga. Jag tror att linan med Söder, Viklund och Granlund kan bli tungan på vågen. Almtuna gillar inte alls att bli utsatta för den sortens press och deras intensitet.
Karlskrona måste vara mycket distinkta i avsluten. Man får inte värma upp ”Honken” med alibiskott. Då växer han till rena monstret.

Jag tycker att Karlskrona är ett bättre lag och gör vi jobbet över hela banan, ja då blir det tre nya sköna poäng.

”Sunes Hörna” börjar som vanligt 18:00. Välkomna!

VoiceTweet finns för Er som av någon anledning inte kan komma till arenan. Tjänsten är gratis och finns i KHK appen och fungerar på iPad och iPhone.

Nu fyller Vi arenan och ger laget vårt stöd.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

2 Responses to "KHK ställs mot ett skickligt Almtuna"
  1. Imponerad att du lyckats missa att Honken är skadad sen några matcher och blir borta några veckor. Har väl stått i all media typ. En bedrift att inte ha den kollen på en motståndare.