KHK avgjorde med femton sekunder kvar…

På torsdagskvällen ställdes KHK mot Almtuna i Telenor Arena.

Matchen såg ut som ett möte mellan två tungviktsboxare till att börja med, där gästerna delade ut de flesta jabbarna. Ingen av lagen ville eller vågade öppna sig för att ta kommandot.
Med 12.35 spelat fick Karlskrona chansen i powerplay. Man glänste då inte i den spelformen. När Almtuna var fullt manskap igen, då kom KHK’s köttafemma med Söder, Viklund och Granlund in på isen. De väcker där hela laget med sitt jobb. Karlskrona tar tag i matchen och när klockan visar på 16.24 prickskjuter Lihagen in 1-0 bakom en olycklig Bengtsberg i Almtunamålet (Uppgifterna bloggen fått att ”Honken” skulle så, stämde inte).
Resten av perioden blev mållös.

Skott: 8-10

 

Den andra perioden blev rätt så händelsefattig, Båda lagen var rädda att gå bort sig. KHK fick chansen att spela i powerplay vid två tillfällen, utan att få det att stämma. Almtuna fick också spela pp en gång. Inte heller de hade någon lycka med sig.
Perioden förblev mållös,

Skott: 7-15

 

Slutakten blev en riktig rysare. Almtuna jagade och jagade en kvittering. Hårt slit ger ofta resultat. Så även den här gången. I powerplay får man också utdelning efter 8.46 spelat. Det var Martin Karlsson som var sist på pucken.
Därefter var båda lagen nära ett ledningsmål.
Det såg ut att gå mot ”sudden”, Då hittar Lihagen Jimmy Andersson som dunkar in 2-1 med femton sekunder kvar.

Underbart!

KHK spelar inte sin bästa hockey ikväll, men man vinner matchen ändå. Starkt jobbat!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren