KHK förlorade, men vann något annat…

På torsdagskvällen väntade ny match för Karlskrona HK. Den här gången tog man emot Linköping hemma i ABB arena. När slutsignalen ljöd visade siffrorna 2-4 till bortalaget.

KHK började matchen mycket piggt och man visade verkligen att man tänkte kriga för poängen. Efter 5.41 händer något mycket ödesdigert. Patrick Galbraith i Karlskronakassen blir fly förbannad på en närgången Linköpingsspelare och kör upp klubbhandsken i ansiktet på honom Påföljden blir att Patrick får matchstraff och KHK får spela en man mindre i fem minuter. Detta blir kostsamt. En ouppvärmd Linus Fernström får hoppa in i målet.  Gästerna gör under utvisningen tre baljor och går fram till 0-3. Då var man riktigt rädd att siffrorna skulle springa iväg. Så blev verkligen inte fallet. Bara fyrtiosju sekunder efter att Karlskrona blivit fulltaliga gör man 1-3. Efter Toni Kähkönens snygga förarbete prickskjuter John Henrion in pucken i mål. KHK var sedan ett ribbskott från att reducera till 2-3…

I den andra perioden fortsätter Karlskrona att stå upp för varandra. Man krigar med hjärtat och ger allt man har. Linköping spelade samtidigt ett mycket smart spel och släppte inte till många chanser. Perioden förblir mållös.

Slutakten såg ett KHK som var på jakt. Samtidigt försvarade sig Linköping mycket skickligt. Det är ingen tillfällighet att man ligger tvåa i tabellen. Även i den här perioden träffade Karlskrona ribban med ett stenhårt skott. I jakten på en reducering plockar man ut målvakten. Då gör gästernas Broc Little 1-4. Kort därefter får KHK chansen i powerplay. Filip Cruseman snärtar in 2-4. Man hade sedan ytterligare ett par heta chanser att närma sig i målprotokollet.

Visst var det en ny torsk för SHL nykomlingen Karlskrona, men man vann något annat. Nämligen RESPEKT! Trots det olyckliga matchstraffet på Patrick, som kostade tre mål bakåt gav man aldrig upp. Faktum är att KHK vinner resten av matchen med 2-1. Härlig inställning! Fortsätt med dessa kämpatakter och poängen kommer börja trilla in.
Linus Fernström spelade mycket förtroendeingivande efter en lite olycklig inledning under utvisningen. Filip Cruseman fortsätter att producera. Vem ska kunna peta honom?

Undertecknad har tittat i den berömda spåkulan och jag sticker nu ut hakan. KHK vinner de två närmsta matcherna mot Brynäs borta och HV71 hemma. Kom ihåg vem som sa det först…