Fyll arenan, Stå upp för KHK, Black Bugs, VoiceTweet, ”KHKaren på Plats” och Skräckupplevelse

Ikväll smäller det i ABB Arena. Då kommer serieledande Frölunda på besök. De har spelat en kusligt bra ishockey denna säsongen och tränare Roger Rönnbergs mannar kommer absolut vara en allvarlig kandidat till SM-Guldet.

Karlskrona har bara en vinst så här långt i SHL. Man har spelat bra i många matcher, men ändå inte fått med sig poängen. Senast mot HV71 blev det någon slags mental kollaps i andra perioden. Där tappade man matchen.

Frågorna som kommer är: Kan detta gå på något annat sätt än att Frölunda vinner? Är det någon mening att ens åka ut i arenan? Finns det något man kan göra?

Svaret på dessa frågor är följande: Karlskrona kan besegra precis varje lag i hela SHL, den dagen som de små detaljerna har satt sig. Jag talade länge med Ove Molin om detta och han påtalade att det är just de små detaljerna som skiljer SHL från HockeyAllsvenskan. Laget är inne i en process. Det Vi supportrar kan göra är att stå upp mangrant och stötta killarna. Då kommer vändningen fortare än den annars skulle ha gjort.
Att klanka ner på laget, såga enskilda spelare eller till och med busvissla och bua stjälper istället för hjälper.
Vi är en ung klubb. Undantaget  första säsongen i HockeyAllsvenskan har vi vunnit mer än vi förlorat. Det har handlat om positiva kval och avancemang uppåt i seriesystemen. Tro det eller ej, men att få jobbigare säsonger ibland är nyttigt både för klubben och alla supportrar. Att stå upp för laget i medgång är hur enkelt som helst. Men när det blåser snålblåst, vinden pinar ansiktet och backen är brant, ja då prövas man. Likheten med ett äktenskap är på många sätt och vis slående.
När man tillsammans har rett upp stormen, ja då är det desto skönare att tillsammans få vinden i ryggen.
Tillsammans kan laget, Du, jag och alla supportrar ta oss igenom denna branta uppförsbacke. Det är nu Vi ska visa att Det är Vi som är KHK!
Därmed är det väl solklart att just Du finns ute i arenan när pucken släpps?
På köpet bjuds Du på den bästa ishockeyn som Sverige kan erbjuda.

Black Bugs är sanna och riktiga hjältar. Vilken energi och kraft dessa underbara tjejer och killar lägger ner. Oavsett vad det står på tavlan fortsätter de att stå upp för laget och göra allt de kan för att lyfta dem. De skapar en härlig inramning i arenan. Utan Er hade det varit riktigt tungt! Ni är alltid på rätt plats!

Undertecknad har varit med om en riktig skräckupplevelse mot just Frölunda. Det var på Karlskrona IK tiden. KIK låg då i division 1, vilket kan likställas med dagens HockeyAllsvenska. Med stora förväntningar intog jag och en kompis Scandinavium. Hur matchen slutade? 19-1 till Frölunda. Några sådana siffror blir det inte idag. Istället ska Vi tillsammans slå tillbaka grabbarna från Göteborg och poängen ska stanna i staun.

Klockan 18:00 drar ”KHKaren på Plats” igång. Härligt hockeysnack varvat med skön musik. Välkomna!

Om Du av någon anledning inte kan vara på plats går det att följa matchen via VoiceTweet. Vi drar igång 18.55 och tjänsten är gratis i KHK appen.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren