Första matchen, Cupen i Kallinge och KHKaren till KHK.se?

Hej på Er kära läsare, tittare och lyssnare!

Igår så spelade vårt kära KHK sin första träningsmatch för säsongen.
När krutröken lagt sig stod KHK som segrare med 4-3 efter ”sudden”, straffar och ”suddenstraffar”. Till slut fick Sergio Somma de lite över 1500 åskådarna på läktaren att jubla. Han rundade då Troja keepern och smekte retfullt enkelt in trissan i öppen kasse.

Vad kan vi då dra för slutsatser av triumfen?
Självklart är träningsmatcher och seriematcher helt skilda saker. Ändå lade undertecknad märke till vissa detaljer i spelet. Samtliga lines visade klara linjer. Visst behöver dessa linjer finslipas, men det viktigaste var att de fanns. Vårt anfallsspel kan bli riktigt giftigt om allt faller på plats.
Precis som Janne Karlsson sade i intervjun med KHKaren efter matchen, har laget tränat mer på det offensiva än defensiva spelet så här långt. Det kommer förstås läggas stort arbete på den biten också vad det lider.
Timo Leinonen fick vakta kassen denna premiärkväll och han fick sin vana trogen göra några riktigt vassa ingripande. Den rutinerade finska fantomen kommer låta tala om sig även kommande säsong. Var så säkra! Vi står bra rustade på målvaktssidan.
Sist men inte minst är det förstås viktigt att få vända underläge till seger.
Tack för insatsen grabbar!

Till helgen är det dags för två nya matcher.
KHK spelar då en cup i Kallinge. Deltagande lag är arrangerande KRIF, KHK, Oskarshamn och Malmö. Vårt kära KHK spelar premiärmatchen i cupen. Den går av stapeln kl. 14:00 och det är vår seriekonkurrent IK Oskarshamn som står för motståndet. Klockan 19:00 är det sedan match mellan KRIF och Malmö Redhawks.
Förutsättningarna är enkla. Förlorarna på lördagen möts i match om 3:e pris på söndag kl. 13:00 och vinnarna gör upp om Cupsegern kl. 17:00.

Vad ska vi då ha för förväntningar inför cupen?
Visst är det en cup titel som står på spel, men man får inte glömma att det ändå är träningsmatcher vi talar om. Det gäller att fortsätta nöta olika detaljer i spelet. Får undertecknad se detta på isen är jag mycket nöjd. Självklart kommer det mer om cupen här på www.KHKaren.se i veckoslutet.

KHKaren till KHK.se?
Den frågeställningen har varit på mångas läppar den senaste tiden.
Det ska erkännas att det var nära att så blev fallet.
KHKaren har sedan tidigare varit på ”båda sidor av staketet”, då jag har gjort ”Sunes Hörna”Sunes tankar i Magazinet och även matchreferat från ett antal bortamatcher.
KHKaren och KHK står mycket nära varandra och var jag har mitt hjärta är det nog ingen tvekan om. Många har önskat att KHKaren fortsatt ska vara självständig och så blir nu fallet. Hur det blir i framtiden vet man aldrig… Jag vill också passa på att påtala följande: KHKarenoch KHK kommer förstås fortsätta att ha ett mycket nära samarbete.

Tills Vi hörs i text eller bild:

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren Synnermark