Hockey, hockey, hockey!

Foto: Stefan Andersson.

Hej på Er kära läsare och lyssnare/tittare!

Hockeysäsongen dundrar på i ett ruskigt tempo.

HockeyAllsvenskan har KHK tagit hand om taktpinnen och leder i skrivande stund serien med 3 pinnar, ner till jagande Västerås och BIK Karlskoga. Till detta ska läggas en imponerande målskillnad som lyder + 22. Västerås har näst bästa målskillnad med + 8. Det råder ingen tvekan om att Karlskronas fantastiska målskillnad är värd en extra poäng. Självklart kan man inte tro att KHK ska spåra runt om, men det är onekligen riktigt kul att läsa tabellen i skrivande stund. Jag fortsätter att tro på en topp sju placering för laget i mitt hjärta. Att KHK är ligans stora överraskning är det inte någon som säger emot.

Vilka lag har då dippat så här långt?

Utan tvekan är svaret Djurgården och Rögle. Stockholmarna har visserligen bara spelat fem matcher, men man har redan ”tappat” 8 poäng och parkerar på en elfte plats. Räkna med att Challe Berglund redan fått några nya gråa hår.
För att beskriva Rögles inledning på säsongen finns bara ett ord: Katastrof! Sportchefen Anders ”Masken” Carlsson svarade en gång för svensk magi när Tre Kronor vände underläge 2-4 mot Finland till 4-4 på nio sekunder. Nämnde Carlsson svarade då för bägge baljorna. Nu är det dags för ”Masken” att plocka fram trollerilådan igen. Denna gången på ett annat plan. Rögle som senaste säsongen åkte ut Elitserien, parkerar nu under negativa kvalstrecket. Ska skåningarna finnas med i toppen till slut, ja då måste en förändring till nu.

Fortsättning följer…

SHL har nykomlingen Leksand verkligen varit en överraskning så här långt. Man parkerar på en fjärdeplats i tabellen och hamnar man runt den placeringen till slut, ja då är det fantastiskt gjort av dalkarlarna. Den andra nykomlingen Örebro har börjat som väntat. Man ligger nia i tabellen och har 7 poäng. Klarar man sig utan negativt kval, då är det klart bra insats.
Svenska Mästarna Skellefteå har inte gjort sina fans besvikna så här långt. Man leder tabellen och går mot en ny stark säsong.

Vilka lag är en besvikelse så här långt?

Jag trodde Växjö skulle gå klart bättre än man gjort. Man har ett starkare lag på pappret än ifjol. Just nu är man ett lag utan självförtroende och är inte bättre än elva i ligan.
Ännu sämre har det gått för anrika HV71. Man ligger jumbo och har på sex matcher bara skrapat ihop 5 poäng. Spelarna verkar inte direkt känna sig bekväma med coach Ulf Dahlén.
Smålands två hopp i SHL har mycket att fundera över.

Division 1 ångar också på i 200 knyck.

Norra serien har Kiruna varit en besvikelse så här långt. Man ligger nedanför Allettan strecket just nu. Den gamla hockeymetropolen har dock börjat få upp farten. Jag tror att nämnda Kiruna, Piteå, Teg, Sundsvall, Kalix och Östersund gör upp om de fyra viktiga platserna till allettan.

division 1 C så har Åker/Strängnäs tagit hand om kommandot. Helt klart är att de kommer finnas i Allettan och jag tror man får sällskap av Enköping, Borlänge ochHudiksvall.

Division 1 D eller tunnelbaneserien som den kallas, toppas föga överraskande av Huddinge. Laget från Björkängshallen kommer förstås att finnas i Allettan efter jul. Visby/Roma ochNyköping tror jag gör sällskap. Kanske är det så enkelt att Wings Arlanda tar den sista platsen. Väsby har varit en positiv överraskning så här långt. Karlskrona sonen Sebastian Arvidsson har för dem redan producerat 7 poäng och går mot en stark säsong. Roligt!

Vita Hästen leder inte division 1 E och bara det är en skräll. Självklart kommer Norrköpings stolthet att vara i Allettan efter jul och jag tror faktiskt att man i slutändan är det enda division 1 laget med potential att gå hela vägen. Vimmerby och Mariestad kommer att göra Vita Hästen sällskap till Allettan. Jag tror att det till slut blir Skövde som tar den sista platsen.

Division 1 F är ett riktigt getingbo. Förhandsfavoriten Mörrum GoIS fick en madrömsstart, men är nu inne på rätt spår och har tagit upp jakten. Man kommer ta en av de fyra platserna. Självklart tar Tingsryd och KRIF också plats i Allettan. Efter en rysare med många lag inblandade, tippar jag att Halmstad skräller och kniper den sista åtråvärda platsen.

Dramatiken fortsätter i alla serier…

Fram till vi hörs igen:

Ha en bra inledning på veckan och var rädda om Er!

Och glöm inte…

Du vandrar Aldrig ensam, för Det Är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren