Vilka tar de åtråvärda platserna och så här går det i allettan

Hej på Er kära läsare, tittare och lyssnare!

Det är inte bara HockeyAllsvenskan och SHL som är intressanta. Division 1 bjuder också på massa spänning och dramatik.

Jag tänkte vi skulle gå igenom division 1 serierna och jag börjar bakifrån.
I division 1 F är Tingsryd, KRIF och Mörrum helt klara för Allettan enligt mitt sätt att se det. Mörrum har förvisso bara fyra poängs försprång ner till femman Kristianstad, men man har en match mindre spelad än fyran Helsingborg. Detta missar inte Mörrum GoIS med rutinerade rävar som Jens Svensson, Niemi och Belin i laget. 
Den sista Allettan platsen tror jag att Helsingborg tar hand om. Det blir med andra ord de fyra lagen som nu ligger ovanför strecket, som tar sig vidare till högre höjder.

Fortsättningsserien kommer bli en riktig mardröm för lagen som hamnar där. I slutändan kan det faktiskt bli ”To be or not to be” för många klubbar. Detta ska vi ta upp mer om i ett inlägg längre fram.

I division 1 E så leder Vita Hästen före Vimmerby, Mariestad och Skövde. Att det blir denna kvartett som går till Allettan är hugget i sten.
Det skulle då ge oss en södra Alletta som består av Tingsryd, KRIF, Mörrum, Helsingborg, Vita Hästen, Vimmerby, Mariestad och Skövde.
Med andra ord en serie som skulle bjuda på mängder av prestigemöten, heta derbyn och massa dramatik. Något som får alla hockeyälskare att slicka sig om munnen.

Undertecknad tittar vidare i sin spåkula och ser då med en gång att Helsingborg och Skövde inte kommer ha något med detta att göra. Man kan nog överraska några ggr i början, men utslaget över en hel serie räcker det inte.
I toppen är Vita Hästen gjutna att husera. Norrköpingslaget har bara sett grundserien som en transportsträcka och man kommer tända till ju mer matcherna börjar gälla. Att Vita Hästen är ett lag för Kvalserien till HockeyAllsvenskan är ställt utom allt tvivel. Man har alla ingredienser som behövs i sitt lagbygge. 
Tingsryd kommer förstås att finnas i toppen. Smålänningarna har ett duktigt hockeylag, men jag tycker inte man har bredden för att kunna gå hela vägen. Däremot kan det förstås bli en plats i Kvalserien. KRIF är ojämna. Kan slå alla i ljusa stunder. Något inom mig säger att man kommer vara däruppe, men att man viker ner sig när det sedan vankas play off. Mycket hänger på om ”Findus” i kassen får ordning på sina nerver i vinna eller försvinna matcher.
Vimmerby och Mariestad kommer plocka många poäng på hemmaplan och båda lagen kommer vara med däruppe och hugga.
Mörrum har rutinen och kommer växa i de ”stora matcherna”. Får man bara ordning på backspelet är detta den stora outsidern. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om vi ser Mörrum i Kvalserien till slut. Något jag verkligen skulle unna klubben och dess trogna supporterskara.

I division 1 D är Huddinge, Visby/Roma och Nyköping klara för Allettan enligt min spåkula. Sista platsen står mellan Wings Arlanda och Vallentuna. Där blir det kamp ända in i kaklet.

Division 1 C ser Hudiksvall och Åker/Strängnäs som helt klara för Allettan. 
Borlänge, Enköping och Tierp gör upp om övriga två platser.

Vad säger då spåkulan om Allettan mellersta?
Huddinge, Visby/Roma, Hudiksvall och Åker/Strängnäs kommer samtliga finnas i toppen och dessa är troligen huvudet högre än övriga. Min outsider blir Borlänge.

Jag har dock väldigt svårt att se något annat lag än Huddinge som har potential att gå till Kvalserien. I Björkängshallen sitter det i väggarna.

Division 1 norra kommer inte spela någon Alletta, då den serien redan är nedbantad. Istället slåss lagen om att vara bland de sex och komma till Play Off. Redan nu vågar jag utlova att Piteå, Sundsvall, Kiruna och Kalix tar sig dit. Övriga två platser slåss Teg, Örnsköldsvik och Östersund om. Jag tror att Teg och Östersund till slut vinner denna dragkamp.

Piteå kommer alla gånger att slåss om en plats i Kvalserien. Sundsvall och Kiruna har också potential att ta sig dit.
Med andra ord hissas varningsflagg för Norrlandslagen.

Fram till vi hörs:

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren