KHK bärgade ny bortaseger och tog över serieledningen

På fredagskvällen väntade en ny tuff bortafight för Karlskrona HK. Man ställdes då mot ett hungrigt Oskarshamn.
Fredrik Söderströms manskap är kända för att vara ett starkt hemmalag.
KHK började matchen mycket piggt, men Oskarshamn tog så sakteliga över kommandot. Längst bak så storspelade Timo Leinonen och var som tryggheten själv. 0-0 efter första akten kände man sig mycket nöjd med. Även om Karlskrona vann skotten med 11-8 så gick perioden till Oskarshamn på poäng.
Karlskrona kom ut som ett helt nytt lag i den andra perioden. Man tog då över taktpinnen. När klockan visar 2:40 serverar Jesper Jensen trissan på silverfat till Nick Angell. Med kirurgisk precision prickskjuter Nick 0-1 till KHK.
Efter 6:17 är det dags för nytt KHK-jubel. Nick Angell hittar Jimmy Andersson som på ett magiskt sätt styr in 0-2.
Ingen hade protesterat om Karlskrona hade haft ledningen med ytterligare något mål efter två perioder.
Oskarshamn kom ut som retade tigrar i den tredje perioden. Samtidigt blev Karlskrona för passiva. Efter ihärdigt tryck så kom reduceringen som ett brev på posten. Klockan stod på 7:32 när Victor Löfstedt reducerade till 1-2.
Janne Karlsson visar en härlig fingertoppskänsla när han direkt efter målet tar Time Out.
Det finns lyckade Time Outer och mindre lyckade. Detta var utan tvekan det första alternativet. Bara trettiofem sekunder efter Time Outen ringer det bakom Stefan Steen i Oskarshamns kassen. Jesper Jensen serverar Jordan Smotherman en härlig macka. Utan någon som helst pardon prickskjuter Jordan 1-3.
KHK har sedan chansen att punktera matchen i powerplay, men man fick inte alls till det i den spelformen denna afton.
Istället kunde hemmalaget reducera till 2-3 efter 14:03. Sist på pucken i ett snyggt anfall var Lukas Ericsson.Man hann aldrig bli nervös. Bara 59 sekunder senare bombar Jesper Jensen in 2-4 och i ett snyggt anfall var han assisterad av Jordan Smotherman och Jimmy Andersson.
Efter 16:57 kommer Jimmy Andersson helt ren och med kuslig precision fastställer han slutresultatet 2-5.
KHK gör en mycket stabil bortamatch. Det är en riktig lagseger. Jag väljer ändå att plocka fram Timo Leinonen. Hans lugn därbak spred sig till hela laget.
Samtidigt som KHK vann över Oskarshamn, så förlorade BIK Karlskoga mot Södertälje.
Detta innebär att Karlskrona nu leder serien före nämnda Karlskoga, och detta med en match mindre spelad!
På måndag den 6/1 klockan 19:00 blir det Hockeyfest med stort H i Telenor Arena. Serieledande Karlskrona tar sig då an serietrean Västerås.