KHK tog en poäng – Föll i ”sudden”

På trettondagen var det dags för ett riktigt toppmöte i Telenor Arena.
 Serieledande Karlskrona HK ställdes då mot Västerås.
Matchen bjöd på högt tempo, snabba spelvändningar och massa raffel.

Redan efter 3:13 kunde Alexander Bergström frälsa hemmapubliken, då han bombade in 1-0. Båda lagen hade sedan fina chanser att måla, men när signalen för periodvila ljöd, hade ingen mer puck letat sig in i något av näten.
Sammantaget var KHK det lite bättre laget och ledde också skotten med 11-6.

Andra perioden blev en målrik tillställning. Redan efter en minut kunde Mikael Kurki prickskjuta in 2-0. Strax senare drabbas KHK av två minuter i syndabåset. Västerås var kusligt effektiva i powerplay denna afton. Man behövde bara arton sekunder på sig för att reducera till 2-1. Skarprättare var Jeremy Williams.
Jesper Jensen fick taket att lyfta, när han efter 7:55 dundrade in 3-1. Bara sjutton sekunder senare var det dags för en ny KHK utvisning. Efter ett powerplay som taget ur instruktionsboken reducerar Västerås till 3-2. Sist på pucken var Fredrik Johansson.
När uret tickat upp till 18:05 fick KHK åter spela boxplay.
Hur det gick?
Västerås kvitterar genom Stefan Legein med nio sekunder kvar av perioden. Blytungt! Detta målet blev mycket omdiskuterat. Nick Angell utsattes nämligen för en crosschecking i samband med målet. Domaren ringde, men målet blev godkänt ändå. Janne Karlsson fick ett vredesutbrott med lagstraff som följd.
 Skotten till Västerås med 9-12.

Tredje perioden blev sedan mållös. KHK skapade då massor av chanser att avgöra matchen. Pucken studsade helt enkelt inte rätt denna afton.
Skotten i sista akten blev 14-3 i hemmafavör.

Matchen gick alltså till ”sudden”. KHK hade där några jättechanser att sätta 4-3. Istället kontrar Västerås och avgör tillställningen genom Stefan Legein.

En bra match mellan två topplag. Visst hade man gärna sett att KHK avgjort matchen under ordinarie tid, eller i alla fall under ”sudden”. Ibland studsar pucken inte alltid som man önskar och det är ju också tjusningen med sporten vi älskar.

2958 personer på läktaren när ettan och trean i serien möts är förstås inte godkänt. Var är publiken? Det ska förstås vara knökfullt.
Till alla Karlskronabor säger jag bara en sak: Skärpning! Gå man ur huse och njut av att vi har ett topplag i ishockey!

Nu tar vi nya tag mot Almtuna på torsdag. Ta då med en kompis som inte brukar gå på hockey!