KHK besegrade Mora och återtog serieledningen

Karlskrona HK gick in i elden på nytt under lördagen. Mora stod då på andra sidan i Telenor Arena. En mycket viktig match för bägge lagen. Mora fightas om en plats bland de sju och KHK kunde förstärka sin plats bland de tre.

Matchen började lite nervöst och oroligt från bägge lagen. KHK kändes lite aningen vassare och hade ett par riktigt goda chanser.
Pär Lindholm klev in i handlingen efter 12:10. Han gjorde då 1-0 på egen hand. Detta efter att ha snott pucken av Morabacken och vek in mot mål, där han inte gjord något misstag.
1-0 stod sig sedan perioden ut. Skottstatistiken slutade 12-11.

I andra akten tar Mora över mer och mer av spelet. Man satt bara och väntade på en kvittering. Efter 14:53 drabbas Mora av en utvisning. Karlskrona behöver bara nitton sekunder på sig för att utöka sin ledning till 2-0. Filip Cruseman hittar Pär Lindholm och han prickskjuter in pucken i nät. Det blev sedan inga mer mål i perioden. Skotten slutade 10-7.

Tredje perioden bjöd på mycket raffel. Mora tryckte på för reducering. Efter 3.05 visas Simon Fredriksson ut. Mora ökar då trycket ytterligare mot Karlskronakassen. Utdelningen kommer också. Reduceringen till 2-1 görs av Lukas Bengtsson. Därefter hade dalkarlarna många chanser att utjämna. Efter fjorton minuter åker Filip Mingotti på en ful smäll. Detta missar såväl huvuddomaren, som linjemännen. Det tänder Karlskronakillarna ordentligt. Emil Larsson jagar ifatt en puck och trär in 3-1. Klockan står då på 14:29. Bara tjugofyra sekunder senare gör Patrick en tavla. Han är ute vid tekningscirkeln och passar rakt i gapet på en Moraspelare. 3-2 var ett faktum. Resten av matchen spelar KHK mycket smart. Man ser till att ha pucken framför sig hela tiden. Publiken lyfte verkligen fram laget på slutet. Skotten slutar 5-9.

De 2772 personerna fick vara med om en thriller och kunde vända hem med ett leende på läpparna.

BIK Karlskoga förlorade oväntat mot Asplöven och därmed tog KHK över serieledningen och detta med en match mindre spelad!

Nu njuter Vi av denna segern, innan det är dags för ny fight mot Djurgården på tisdag.