KHK regerade på Hovet när Mesta Mästarna slogs tillbaka

Karlskrona gjorde på tisdagskvällen en fantastisk insats i den svåra bortamatchen mot Mesta Mästarna Djurgårdens IF. När Hesa Fredrik ljöd visade tavlan 1-3 till grabbarna från Staun.

I uppsnacket inför denna fight påtalade jag att KHK var tvungna att komma ut på tårna redan från start. Det gjorde minsann killarna med besked. Man följde varje punkt jag räknade upp till punkt och pricka. Imponerande var ordet!

Karlskrona började matchen i ett rasande tempo och man var laget som förde matchen. Redan efter fem minuter fick man också utdelning. Jimmy Andersson hittade en liten lucka vid sidan av Adam Reiderborn. Jimmy var framspelad av Stefan Gråhns och Kalle Ekelund. Målet kom sannerligen som ett brev på posten, efter att KHK vaskat fram chanser på löpande band.
Efter 13:17 var det dags för nytt Karlskronajubel. Martin Janohls lyckades på något sätt lägga in trissan i en lucka som var knappt synbar. KHK i förarsätet med 0-2, men ingen kunde ha protesterat om KHK haft en ännu större ledning.
Smolken i glädjebägaren kom efter 19:04. Slarv i egen zon och Djurgården kunde erövra pucken. Henrik Eriksson gör ett snyggt inspel framför Karlskronakassen. Passivt försvarsspel och Michael Holmqvist kunde hitta rätt bakom Patrick. Ett mycket ”tungt” mål ur många bemärkelser. KHK hade ägt perioden och sedan få ett mål i baken, strax innan periodvilan.
Skotten slutade 6-16 i Karlskronafavör.

Våra grabbar verkade inte det minsta nedstämda av Djurgårdens sena mål i första perioden. Man var ”på plats” när pucken släpptes i den andra akten. Visst hade Djurgården fler chanser under den här perioden, men samtidigt skapar också KHK nya farligheter själva.
Perioden slutar mållös och skotten vinner Karlskrona på nytt. Denna gången med 8-13.

1-2 är förstås långt ifrån någon säker ledning i ishockey. Så visst var man nervös inför tredje perioden.
KHK kom lite för långt upp med hela laget inledningsvis. Janne Karlsson insåg faran och ville förstås inte att Djurgården skulle få flyga fram i mittzonen. Han tog därför timeout efter 6.20. Därefter spelade KHK ett fantastiskt styrspel. Jag är helt stum av beundran. Grädden på moset var förstås när Pär Lindholm kunde lägga in 1-3 med nio sekunder kvar av matchen.
Skotten i slutperioden vanns av hemmalaget med 8-7.

Dagens insats blir ju inte mindre imponerande då man vet om att Kurki, Karlsson och Jensen fattades.
Hela laget ska förstås rosas efter denna triumfen. Ingen nämnd och ingen glömd.
Tack ska Ni ha killar!

I och med segern leder KHK nu serien med tre poäng.

På torsdag är det dags för en ny svår bortamatch, då ställs man mot Timrå. Nu ska vi först smälta den här segern och njuta ordentligt, innan pucken släpps igen.

Nästa onsdag 22/1 är det hemmamatch mot serietvåan BIK Karlskoga. Det är hårt tryck på biljetterna. Se till att skaffa Dig en plats i arenan!